Hore

Tuniakový wrap s omáčkou Sriracha

Mrkvu, uhorku a červenú papriku očistite a nakrájajte do tvaru hranolčekov. Tuniaka sceďte a pridajte majonézu, srirachu, šťavu z 1 limetky a cukor. Dochuťte soľou, korením a premiešajte. Zmes rozdeľte rovnomerne do 4...

Počet osôb4NáročnosťľahkéČas prípravy15 minút

Tuniakové nachos na ázijský spôsob

Teplovzdušnú rúru predhrejte na 190°C. Dva plechy potrite olivovým olejom. Tortily poukladajte na seba a nakrájajte na osminy. Nakrájané trojuholníky poukladajte na plech, potrite olivovým olejom a dochuťte čili korením a soľou....

Počet osôb4-6NáročnosťľahkéČas prípravy45 minút

Pečené zemiaky s tuniakovou plnkou

Očistite zemiaky ale šupku nechajte. Predvarte ich v osolenej vode, približne 15 minút a dopečte v predhriatej teplovzdušnej rúre na 180 °C, približne 20-30 minút. Kým sa zemiaky pečú, pripravte...

Počet osôb2NáročnosťľahkéČas prípravy1 hodina

Mušličky plnené tuniakom

Cestoviny uvarte podľa návodu na obale. V hrnci zmiešajte múku, mlieko, kôpor a soľ, miešajte až kým zmes nezhustne a nevytvorí hustú omáčku. Polovicu omáčky vylejte do zapekacej misy. Na panvici na oleji opražte...

Počet osôb6Náročnosťstredne náročnéČas prípravy45 minút

Zapekaná cuketa s tuniakom

Predhrejte rúru na 200 °C. Umyte cukety a osušte ich. Prekrojte ich pozdĺž na polovicu a lyžičkou vydlabte stred cukiny. Vydlabanú cukinu potrite olivovým olejom a zapečte na 10 minút. Kým sa cukety...

Počet osôb4NáročnosťľahkéČas prípravy35 minút

Ruská mimosa

Mimosa je v Rusku sviatočné jedlo, v ktorom dominujú ingrediencie ako syr, vajíčka, konzervovaná ryba. Názov mimosa má po jarnom kvete, ktorého vzhľad pripomína. Zemiaky a mrkvu ošúpte a uvarte do mäkka,...

Počet osôb6Náročnosťstredne náročnéČas prípravy3 hodiny

Cestoviny s tuniakom a omáčkou z bieleho vína

Cestoviny uvarte podľa návodu na obale. Na olivovom oleji usmažte na jemno nakrájanú cibuľu s čili korením približne 5 minút. Pridajte scedeného tuniaka, kapary a dochuťte soľou a čiernym korením. Pridajte...

Počet osôb2NáročnosťľahkéČas prípravy25 minút

Lotrinský koláč s tuniakom

Slaný lotrinský koláč je klasikou medzi francúzskymi receptami. Tradične sa pripravuje aj s lístkovým cestom, my vám dnes prinášame zdravšiu alternatívu. Teplovzdušnú rúru predhrejte na 180 °C. Mrkvu, cuketu...

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy40 minút

Šalátový wrap s tuniakom

Šalát umyte a vyberte z neho listy, ktoré vyzerajú ako wrapy alebo lodičky. Sceďte tuniaka, nakrájajte paradajky, nastrúhajte mrkvu a na jemno nakrájajte cibuľu. Na umyté listy šalátu uložte ingrediencie podľa...

Počet osôb2 NáročnosťľahkéČas prípravy15 minút

Ryžové vežičky s tuniakom

Ryžová vrstva Bielu ryžu uvarte podľa inštrukcií na obale, ochuťte ju soľou. Nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu a pridajte 2 lyžice ryžového octu, dôkladne premiešajte. Mangová vrstva...

Počet osôb4NáročnosťnáročnéČas prípravy1 hodina
Pozadie receptov Calvo Pozadie receptov Calvo Pozadie Calvo
Pozadie receptov Calvo Pozadie receptov Calvo