Hore

Horiátiki salata

Cibuľu nakrájajte na kolieska a nechajte namočené v studenej vode. Uhorku olúpte, rozdeľte na polovicu, vyberte dužinu so semienkami a nakrájajte na mesiačiky. Paradajky umyte a nakrájajte na mesiačiky. Papriku umyte a nakrájajte na kolieska. V šalátovej...

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy10 min

Moussaka s tuniakom

Klasický grécky recept zo Stredomoria, ktorý najviac charakterizuje Grécko. Jedlo, ktoré pripomína talianske lasagne, ale pripravuje sa s plátkami baklažánu. Recept si trošku upravíme a patentujeme  😊 Namiesto...

Počet osôb6 osobyNáročnosťNáročnéČas prípravy45 min

Grécky šalát s cícerom, tuniakom a tzatziki

Tzatziki: Uhorku umyte, olúpte a nastrúhajte. Jemne osoľte, dajte do sitka a nechajte odstáť asi hodinu a odkvapkať prebytočnú vodu. Jogurt, pretlačený cesnak, nakrájanú mätu, soľ, čierne korenie, extra...

Počet osôb4 osobyNáročnosťl'ahkéČas prípravy30 min

CAPONATA DI MELANZANE

Baklažány umyte, olúpte a nakrájajte na 2-3 cm kocky. Osoľte a nechajte odpočívať asi 30 minút, aby sa z nich stratila horkosť. Na rozohriatu panvicu pridajte trošku extra panenského olivového...

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy30 min

Stredomorský cestovinový šalát s tuniakom

Cestoviny uvarte v dostatočnom množstve osolenej vody podľa návodu na obale. Cestoviny uvarte „al dente“. Sceďte, prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať. Polejte extra panenským olivovým olejom, aby sa...

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy20 min

Sicílske guľôčky arancini

Tradičná špecialita sicílskej kuchyne, konkrétne z Messiny.

Počet osôb6 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy40 min

Socca s tuniakom

V miske vymiešajte cesto a nechajte odstáť asi hodinu pri izbovej teplote. Cuketu umyte a nakrájajte na tenučké plátky. Uložte na 30 sekúnd do vriacej vody, vyberte a ochlaďte v studenej vode s ľadom. Sceďte...

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy25 min

“PAIN BAGNAT” S TUNIAKOM

Zeleninu umyte a nakrájajte. Vajíčka olúpte a nakrájajte na kolieska. Pripravte dressing zmiešaním hore uvedených ingrediencií. Nakrájajte vnútro bochníka a časť vyberte. Zvyšok vnútra dobre postláčajte. Polejte troškou extra...

Počet osôb4 osobyNáročnosťNáročnéČas prípravy45 min

RATATOUILLE SO SARDINKAMI

Baklažán umyte, nakrájajte na tenké kolieska, osoľte a nechajte odstáť asi 30 minút, aby sa stratila horkosť. Zvyšnú zeleninu umyte a nakrájajte na tenké kolieska. Baklažán opláchnite a vysušte. Zeleninu poukladajte...

Počet osôb4 osobyNáročnosťNáročnéČas prípravy90 min

Ajoblanco

Studená polievka, ktorá je veľmi populárna v španielskom regióne Andalucía. Podáva sa s hroznom, kúskami melónu alebo jablkom. V modernej kuchyni sa podáva aj s kúskami tuniaka. Olúpte cesnak a odstráňte klík....

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy45 min
Pozadie receptov Calvo Pozadie receptov Calvo Pozadie Calvo
Pozadie receptov Calvo Pozadie receptov Calvo