Hore

Zapekané avokáda

Rúru vyhrajte na 200 °C. Avokáda umyte, rozrežte na polovicu a vyberte kôstku. Pomocou lyžice urobte väčšiu dieru. Opatrne rozklepnite vajíčko s troškou bielka. Osoľte. Umiestnite 4 polovice avokáda do misy...

Počet osôb4 osobyNáročnosťNáročnéČas prípravy20 min

Kuskus so zeleninou a tuniakom

Hrozienka namočte do vlažnej vody. Na troške olivového oleja z tuniaka osmažte cibuľu. Postupne pridávajte zeleninu podľa jej tvrdosti. Dochuťte a nechajte variť. Zelenina by mala ostať trošku...

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy15 min

Sardinkové paté na portugalský štýl

Sardinkové paté sa zvykne podávať v Portugalsku ako predjedlo.

Počet osôb6 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy15 min

Paprikové paté s tuniakom

Papriky a tuniaka sceďte. V mixéri zmixujte červené papriky, tuniaka a syr do krémovej textúry. Odložte do chladničky na 2 hodiny. Podávajte s crudités a čerstvou zeleninou.    

Počet osôb5 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy15 min

„Námornícke“ paté zo slávok a tuniaka

Slávky sceďte, nálev odložte. Tuniaka sceďte. Ingrediencie rozmixujte do jemného krému. Ak je potrebné, pridajte nálev zo slávok. Odložte do chladničky na 2 hodiny.  

Počet osôb5 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy10 min

Horiátiki salata

Cibuľu nakrájajte na kolieska a nechajte namočené v studenej vode. Uhorku olúpte, rozdeľte na polovicu, vyberte dužinu so semienkami a nakrájajte na mesiačiky. Paradajky umyte a nakrájajte na mesiačiky. Papriku umyte a nakrájajte na kolieska. V šalátovej...

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy10 min

Moussaka s tuniakom

Klasický grécky recept zo Stredomoria, ktorý najviac charakterizuje Grécko. Jedlo, ktoré pripomína talianske lasagne, ale pripravuje sa s plátkami baklažánu. Recept si trošku upravíme a patentujeme  😊 Namiesto...

Počet osôb6 osobyNáročnosťNáročnéČas prípravy45 min

Grécky šalát s cícerom, tuniakom a tzatziki

Tzatziki: Uhorku umyte, olúpte a nastrúhajte. Jemne osoľte, dajte do sitka a nechajte odstáť asi hodinu a odkvapkať prebytočnú vodu. Jogurt, pretlačený cesnak, nakrájanú mätu, soľ, čierne korenie, extra...

Počet osôb4 osobyNáročnosťl'ahkéČas prípravy30 min

CAPONATA DI MELANZANE

Baklažány umyte, olúpte a nakrájajte na 2-3 cm kocky. Osoľte a nechajte odpočívať asi 30 minút, aby sa z nich stratila horkosť. Na rozohriatu panvicu pridajte trošku extra panenského olivového...

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy30 min

Stredomorský cestovinový šalát s tuniakom

Cestoviny uvarte v dostatočnom množstve osolenej vody podľa návodu na obale. Cestoviny uvarte „al dente“. Sceďte, prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať. Polejte extra panenským olivovým olejom, aby sa...

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy20 min
Pozadie receptov Calvo Pozadie receptov Calvo Pozadie Calvo
Pozadie receptov Calvo Pozadie receptov Calvo