Recepty
Quesadilla s tuniakom
V miske zmiešajte tuniaka s petržlenovou vňaťou, majonézou, soľou, čiernym korením a kajenským korením. Na polovicu tortilly pridajte pripravenú tuniakovú zmes a tú bohato posypte nastrúhaným syrom. Každú tortillu preložte...























Tuniakový šalát
Cibuľu nadrobno nakrájajte, osoľte a premiešajte. Hrozno prekrojte na polovicu. Orechy na jemno opečte na panvici a nasekajte. Hrozno pridajte do misky k odstátej cibuľke. Ďalej pridajte všetky ostatné suroviny a poriadne premiešajte....

































Tortilla s tuniakom a mozzarellou
Vajíčko rozšľahajte a okoreňte. Vylejte na rozohriatu panvicu s olivovým olejom. Pridajte tortillu, aby priľnula k vajíčku. Na tortillu uložte nakrájanú mozzarellu a scedeného tuniaka. Keď bude mať vajíčko zlatistú farbu, tortillu z obidvoch...

































Tuniakový šalát s volským okom
Pripravte si tento jednoduchý a rýchly šalát – stačí zopár ingrediencií. Na tanier naservírujte zmes listových šalátov, pridajte nakrájané cherry paradajky, uhorku, scedeného tuniaka a volské oko....

































Kanapky so sardinkami a pečenými paradajkami
Jednoduchá a chutná desiata, či olovrant. Žemle rozdeľte na polovicu a zľahka opečte na panvici. Rukolu opláchnite a pridajte na žemľu. Na každú polovicu žemle pridajte sardinku a pečené cherry paradajky. Citrón nakrájajte...

































Cestoviny so slávkami a bazalkou
Slávky sceďte a marinádu odložte. Na panvicu pridajte 2 polievkové lyžice olivového oleja. Cibuľu nakrájajte na drobno a restujte ju na oleji. Po chvíľke pridajte aj na drobno nasekaný stopkatý zeler. Odstavte, pridajte...

































Svieži letný šalát so sardinkami
Do misy pridajte zmes listového šalátu, nakrájané cherry paradajky, mozzarellu, nakrájanú špargľu, kukuricu, čierne olivy a scedené sardinky. Pripravte si dresing z vínneho octu, extra panenského olivového...

































Bruschetta s tuniakovou „salsou“
Tuniaka sceďte a v miske zmiešajte s na jemno nasekaných cesnakom, nakrájanou cibuľou, zelerom a paradajkami. Pridajte petržlenovú vňať, extra panenský olivový olej a premiešajte. Podávajte na nakrájaných bagetkách alebo na opečenom chlebe.

































Šalát s rukolou, paradajkami, tuniakom a opečeným chlebom
Bagetu nakrájajte na pásiky hrubé 1 cm. Jemne potrite olivovým olejom, dochuťte soľou a čiernym korením a pečte v teplovzdušnej rúre na 200 °C približne 5 minút na každej strane. Vo veľkej mise...

































Paradajkový šalát s tuniakom
Paradajky nakrájajte a dajte do misy. Cibuľu nakrájajte na tenké plátky a tiež pridajte do misy ku paradajkám. Pridajte tuniaka v olivovom oleji, dochuťte soľou a čiernym korením, vínnym octom a extra panenským olivovým...










































