Krémové rizoto s lososom
Ingrediencie:
- 3 konzervy Calvo lososa vo vlastnej šťave
- 50 ml extra panenského olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 350 g arborio ryže
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 g jarnej cibuľky
- 1 zväzok zelenej špargle
- 30 g masla
- 40 g parmezánu
- Soľ
- 100 ml bieleho vína



Postup

Vyčarujte si na tanieri lahodné krémové rizoto s lososom – jedlo, ktoré spája jemnú chuť lososa s krémovou textúrou rizota. Tento recept je ideálny na výnimočný obed alebo večeru, ktorý poteší všetkých gurmánov. Jednoduchá príprava a kvalitné suroviny zabezpečia, že výsledok bude vždy dokonalý. Doprajte si tento harmonický pokrm plný chuti a výživy, ktorý sa stane hitom vo vašej kuchyni.
Postup – ako na krémové rizoto s lososom?
Pažítku a cesnak ošúpte a nasekajte. Nakrájanú pažítku a cesnak poduste na olivovom oleji do mäkka. Pridajte nasekanú špargľu, víno a nechajte minútku odpariť alkohol.
Pridajte ryžu, smažte niekoľko minút; po troškách pridávajte vývar, bez prerušenia miešania.
Odstavte z plameňa, pridajte maslo, syr a scedeného lososa.
Všetko premiešajte, rizoto by malo byť krémové. Ak je príliš husté, zrieďte ho vývarom. Dochuťte soľou a čiernym korením.



