Recepty
Mini hamburgery s tuniakom
Všetky suroviny na prípravu burgerov zmiešame a zmes rozdelíme na malé porcie vo veľkosti žemlí. Na panvici zohrejeme trochu oleja a na pár minút ich z každej strany opečieme. Zeleninu na tatársku omáčku nasekáme...
Papriky plnené sardinkami
Quinou dobre umyte a sceďte. V hrnci na troche oleja poduste nasekanú cibuľu a cesnak. Potom pridajte nasekané šampiňóny, orestujte a pridajte scedené sardinky. Podlejeme trochou sherry vína, nechajte...
Krémové rizoto s lososom
Pažítku a cesnak ošúpte a nasekajte. Nakrájanú pažítku a cesnak poduste na olivovom oleji do mäkka. Pridajte nasekanú špargľu, víno a nechajte minútku odpariť alkohol. Pridajte ryžu, smažte niekoľko minút; po troškách pridávajte...
Špagety s pestom a tuniakom
Na prípravu pesta pridajte všetky ingrediencie (extra panenský olivový olej, bazalku, cesnak, píniové oriešky a parmezán) do mixéra a rozmixujte dohladka. Nemixujte však príliš dlho. Dochuťte soľou. Odstráňte tvrdú...
Lososový koláč s hríbmi
Šampiňóny a pór očistite. Cibuľu nakrájajte na jemné pásiky julienne, pór na polmesiačiky a šampiňóny na plátky. Na panvicu pridajte lyžicu masla a extra panenského olivového oleja. Cibuľu a pór orestujte s trochou...
Mexické tortilly plnené miešanými vajíčkami a lososom
Tieto mexické tortilly plnené miešanými vajíčkami a lososom s nádychom koriandra, červenej cibule a citrónu zaistia sústo plné chuti a radosti Mexika. Paradajku nakrájajte na štvrtiny, zbavte semienok a nakrájajte na kocky,...
Salmorejo s tuniakom, prepeličím vajíčkom a avokádom
Vitajte v svete Salmorejo – osviežujúcej španielskej pochúťky! Táto tradičná andalúzska polievka, známa svojou výraznou chuťou, prichádza s jednoduchým, no bohatým receptom. Skúste túto kombináciu paradajok, chleba, olivového...
Zeleninový quiche s lososom
Tento koláč pôvodne z francúzskej kuchyne sa stal neodmysliteľnou súčasťou receptov vďaka svojej obrovskej všestrannosti, ktorá vám umožňuje pripraviť si ho tak, ako máte najradšej. Vyskúšajte pripraviť...
Zemiakové taštičky plnené tuniakom
Zemiaky umyte a varte vo veľkom množstve osolenej vody do mäkka, približne 35-40 minút. Nechajte vychladnúť. Sceďte, ošúpte, roztlačte a pridajte soľ, čierne korenie a olivový olej. Premiešajte a odložte bokom....
Kornúty s krémom z baklažánu a tuniaka
Cesto na pirohy rozvaľkajte a vykrojte z neho 10 – 12 kruhov. Pripravte si formičky na kornúty a obaľte ich cestom. Potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte sezamom. Položte na plech otvorenou časťou...