Hore

Blogy

Najlepšie potraviny pre zdravie vašich vlasov

Zahrňte do svojho jedálnička potraviny s obsahom vitamínov B5 a B6, a s minerálmi ako meď alebo zinok, aby boli vaše vlasy zdravé a silné. Jedným zo spôsobov, ako zabezpečiť, aby boli vaše vlasy vyživené, lesklé a hodvábne je zahrnúť...

5 jednoduchých jogových pozícii na doma

Cítite, akoby vám chýbala energia alebo vás bolí chrbát z neustáleho sedenia? Vyskúšajte tieto jogové cvičenia! Precvičujte ich každý deň a pocítite zmenu na vašom zdraví. Joga je vhodná...

6 tipov na varenie pre ľudí s celiakiou

Ak vy alebo niekto vo vašom okolí trpí celiakiou, toto sú tipy, ktoré by ste mali poznať. Varenie bez lepku nie je problém, pokiaľ dávate pozor. Varenie bezlepkovej by nemal byť problém. Je to len...

Ako si pripraviť rýchly a chutný sendvič do školy či do práce

Vymeňte kupované bagety za poriadny domáci sendvič a všetci v škole alebo v práci vám budú závidieť! Keď niekto spomenie slovo „sendvič“ či „bageta“, automaticky nám príde na um tá klasická verzia,...

Turistika – ako zostať aktívny

Prechádzka prírodou je aktivita, ktorá sa dá robiť aj vtedy, keď naša fyzická kondícia nie je optimálna na výkon iných náročnejších športov. Ak sa rozhodnete začať s turistikou (odporúčame...

4 originálne nápady ako využiť konzervu z tuniaka

Konzerva z tuniaka – pre niekoho odpad, pre niekoho možnosť využiť kreativitu. Dajte konzervám Calvo druhý život. Využite všestrannosť materiálov a užite si recykláciu udržateľným a zábavným spôsobom. Okrem toho, že konzervy...

6 kuchárskych techník: to najlepšie a najhoršie z nich

Aké sú najlepšie kuchárske techniky? Pri varení je dôležité nielen správny výber potravín, ale aj zdravý spôsob ich prípravy. Predstavujeme pozitíva a negatíva 6 techník varenia. Grilovanie...

Špalda: vlastnosti a benefity

Špalda alebo špaldová pšenica sa považuje za najstaršiu obilninu. Pestovala sa pred viac ako 7 000 rokmi v dnešnom Iráne a rozšírila sa do Číny. Bola na pokraji zániku pre nedostatok dopytu, ale vďaka svojej výživovej a gastronomickej kvalite je dnes...

Poznáte quinou?

Quinoa je plodina pôvodom z Ánd, ktorú začali kultivovať Inkovia pred viac ako 3 000 rokmi. Ide o veľmi zaujímavú potravinu, ktorá je prospešná pre zdravie. Ide o kompletný proteín, ktorý je...

7 dôvodov, prečo jesť viac rýb

Ryby sú veľmi zdravou potravinou: sú bohaté na bielkoviny, omega-3 mastné kyseliny, majú málo kalórií a sú veľmi ľahko stráviteľné. Postarajú sa o zdravie srdca Vďaka obsahu omega-3...

Pozadie Calvo Pozadie Calvo