Lasagne na studeno s avokádom a sardinkami
Ingrediencie:
- 2 balenia Calvo sardiniek v olivovom oleji
- 100 g extra panenského olivového oleja
- 1 avokádo
- 1 cuketa
- 1 cibuľa
- Pažítka
- 2 PL majonézy
- 1 ČL horčice
- Červená paprika
- Zelená paprika
- Píniové oriešky
- 12 plátkov cestovín na lasagne
- Soľ
- Paradajka
Postup
Lasagne patria medzi obľúbené cestoviny v každej domácnosti. Tieto studené ratatouille lasagne s avokádom a sardinkami sú chutné a potešia naozaj každého.
Na prípravu ratatouille si nakrájajte cibuľu, červenú papriku, zelenú papriku a cuketu na malé kocky, orestujte na olivovom oleji do mäkka. Pridáme tri PL pečenej konzervovanej papriky, všetko pár minút orestujte, dosoľte a nechajte vychladnúť.
Na vinaigrette zmiešajte nasekanú pažítku a píniové oriešky spolu s na kocky nakrájanou paradajkou, ktorú ste zbavili semienok a šupky.
Uvarte cestoviny na lasagne, podľa návodu na obale.
Keď ratatouille vychladne, zmiešajte ho s niekoľkými polievkovými lyžicami majonézy, horčicou a avokádom nakrájaným na malé kocky.
Cestoviny osušte kuchynskou utierkou, na tanier položte jeden plátok cestovín, zmes ratatouille, na to ďalšiu vrstvu cestovín a zopakujte znova. Navrch položte plátky sardiniek a ozdobte vinaigrette. Ozdobiť môžete klíčkami alebo šalátom.