Restované slávky so zeleninou a ryžou
Ingrediencie:
- 3 konzervy Calvo sláviek vo vlastnej šťave
- Extra panenský olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g ryže basmati
- 2 jarné cibuľky
- Kúsok čerstvého zázvoru
- 30 ml sójovej omáčky
- Pražený sezam
- 100 g čerstvých shitake
- 100 g cukrového hrášku
- 1 mrkva



Postup

Zažite chuť mora s týmto lahodným receptom na restované slávky so zeleninou a ryžou. Tento pokrm spája Calvo slávky s výživnou ryžou a čerstvou zeleninou, čím vytvára vynikajúcu kombináciu chutí a textúr. Rýchla a jednoduchá príprava zabezpečí, že si vychutnáte skutočnú delikatesu s minimálnym úsilím. Perfektné na obed alebo večeru pre tých, ktorí hľadajú rýchle a zdravé jedlo s nádychom stredomorskej kuchyne.
Postup – ako na restované slávky so zeleninou a ryžou?
Ryžu umyte a uvaríme s veľkým množstvom vody a soli, podľa návodu na obale a nechajte vychladnúť.
Zeleninu, cukrový hrášok a jarnú cibuľku nakrájajte na spôsob julienne, mrkvu na polmesiace a shitake a zázvor na plátky.
Na panvici orestujte zeleninu na extra panenskom olivovom oleji, pridajte cesnak a nasekaný zázvor, potom pridajte shitake. Všetko spolu minútku porestujte a pridajte slávky a sójovú omáčku.
Dochuťte soľou a pridajte jarnú cibuľku a pražený sezam.
Podávajte s ryžou.
Zhrnutie
Chutí vám tento recept na restované slávky so zeleninou a ryžou? Vyskúšajte aj iné recepty so slávkami Calvo a dajte nám vedieť vášho favorita na Facebooku Calvo.



