Hore

Zapečený baklažán s lososom

Ingrediencie:

Počet osôb4NáročnosťjednoduchéČas prípravy60 minút

PostupPostup

Zapečený baklažán s lososom
 

Zo záhrady a mora, tento recept na zapečený baklažán s naším lososom Calvo je jednoduchý na prípravu s nádychom Talianska, ktorý sa oplatí zaradiť do receptáru.

Baklažán nakrájajte na 0,5 až 1 cm plátky, osoľte a nechajte vypotiť. Potom baklažány umyte a osušte.

Pokvapkajte olivovým olejom a opečte na panvici z oboch strán.

Medzitým si nakrájajte cibuľku a cesnak, orestujte na olivovom oleji, potom pridáme drvené paradajky, oregano a hrsť bazalky, nechajte všetko spolu pár minút restovať.

Bazalku vyberte, dochuťte soľou a pridajte lyžicu cukru, ak sú paradajky príliš kyslé.

Do zapekacej misy pridajte zeleninovú vrstvu, vrstvu scedeného lososa, nasekanú bazalku, mozzarellu, vrstvu baklažánu a vrstvenie zopakujte. Dokončite baklažánom, paradajkovou vrstvou a posypte parmezánom.

Pečte na hornom ohreve v teplovzdušnej rúre na 180 ºC približne 30 minút.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo