Zapečený baklažán s lososom
Ingrediencie:
- 4 konzervy Calvo lososa vo vlastnej šťave
- Čerstvá bazalka
- Baklažán
- Baby mozzarella
- Cibuľa
- Oregano
- Čierne korenie
- Parmezán
- Soľ
- Konzerva drvených paradajok
- Olivový olej
Postup
Zo záhrady a mora, tento recept na zapečený baklažán s naším lososom Calvo je jednoduchý na prípravu s nádychom Talianska, ktorý sa oplatí zaradiť do receptáru.
Baklažán nakrájajte na 0,5 až 1 cm plátky, osoľte a nechajte vypotiť. Potom baklažány umyte a osušte.
Pokvapkajte olivovým olejom a opečte na panvici z oboch strán.
Medzitým si nakrájajte cibuľku a cesnak, orestujte na olivovom oleji, potom pridáme drvené paradajky, oregano a hrsť bazalky, nechajte všetko spolu pár minút restovať.
Bazalku vyberte, dochuťte soľou a pridajte lyžicu cukru, ak sú paradajky príliš kyslé.
Do zapekacej misy pridajte zeleninovú vrstvu, vrstvu scedeného lososa, nasekanú bazalku, mozzarellu, vrstvu baklažánu a vrstvenie zopakujte. Dokončite baklažánom, paradajkovou vrstvou a posypte parmezánom.
Pečte na hornom ohreve v teplovzdušnej rúre na 180 ºC približne 30 minút.