Hore

Valencijská titaina

Zohrejte rúru na 180 °C. Papriky potrite extra panenským olivovým olejom, uložte na plech vhodný do rúry a pečte dozlatista asi 30 minút. Vyberte, uložte do misky, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte...

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy10 min

Kivi plnené tuniakom

Odrežte vrchnú a spodnú časť kivi. Pred olúpaním vyberte vnútro pomocou lyžice. Olúpte a umyte. V miske premiešajte scedeného tuniaka, dužinu z kivi, majonézu a oriešky. Naplňte kivi a ozdobte orieškami.

Počet osôb2 osobyNáročnosťnáročnéČas prípravy30 min

Silvestrovské batôžky s hubami a tuniakom

V malom hrnci na troške extra panenského olivového oleja osmažte pór. Nakrájajte huby na kocky a pridajte do hrnca. Okoreňte a uvarte. Pridajte šľahačku a scedeného tuniaka. Dobre premiešajte. Jeden plátok rozdeľte...

Počet osôb6 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy30 min

Vianočné košíčky

Karamelizované jablká: Na panvici rozpusťte maslo a pridajte hnedý cukor. Jablko olúpte a nakrájajte na malé kocky. Na panvicu pridajte spolu s citrónovou šťavou. Nechajte skaramelizovať, odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť. Do košíčkov...

Počet osôb10 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy15 min

Vianočný stromček

Krajce natrite rôznymi druhmi tuniakového paté a zložte. Vykrojte vo forme hviezdičiek a uložte do tvaru stromčeka. Prestriedajte príchute a pohrajte sa s veľkosťami hviezdičiek. Napichnite na špajľu a na konce uložte kúsky...

Počet osôb6 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy15 min

Tuniakový slimák s kozím syrom

Na panvici na extra panenskom olivovom oleji osmažte nakrájaný pór. Po smažení nechajte vychladnúť. Rúru vyhrejte na 200 °C. Lístkové cesta rozdeľte na polovicu. Rozvaľkajte a pozdĺž uložte zmes póru, tuniaka...

Počet osôb2 osobyNáročnosťstrednéČas prípravy30 min

Zapekaný bosniak s tuniakom

Rúru vyhrajte na 180 °C. Tuniaka v paradajkovej omáčke, oregano a bazalku premiešajte. Z bosniakov odstráňte vnútro a vyplňte tuniakom. V strede zmesi urobte jamku. Bielka oddeľte od žĺtkov. Bielka vylejte do bosniakov a dajte...

Počet osôbpre 4 osobyNáročnosťjednoduchéČas prípravy20 min

Tuniakové mini sendviče

Príprava domáceho dressingu: Do vysokej misky dajte mlieko, extra panenský olivový olej a soľ. Dobre rozmixujte, pridajte citrónovú šťavu. Mixujte pomaly, aby ste dosiahli jemnú a želanú textúru.  ...

Počet osôbPre 4 OsobyNáročnosťľahkéČas prípravy30 min

Hrianka s paradajkou a tuniakom

Ideálna na raňajky, či olovrant. Chutí ešte lepšie s domácim bazalkov

Počet osôb2 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy10 min

Crackers s avokádovou nátierkou a tuniakom

Zdravé a chutné raňajky s avokádovou nátierkou

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy20 min
Pozadie receptov Calvo Pozadie receptov Calvo Pozadie Calvo
Pozadie receptov Calvo Pozadie receptov Calvo