Lososový koláč s hríbmi
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo lososa vo vlastnej šťave
- 1 chladené lístkové cesto
- 3 póry
- 150 g húb shiitake
- 1 cibuľa
- 300 g smotany na varenie
- Soľ
- Čierne korenie
- 1 vajce
- Maslo
- 1 ČL sušeného kôpru
- Extra panenský olivový olej
4stredne náročné1 hodina
Postup
- Šampiňóny a pór očistite. Cibuľu nakrájajte na jemné pásiky julienne, pór na polmesiačiky a šampiňóny na plátky.
- Na panvicu pridajte lyžicu masla a extra panenského olivového oleja. Cibuľu a pór orestujte s trochou soli a čierneho korenia a v polovici varenia pridajte šampiňóny.
- Keď je všetko orestované, pridajte smotanu a nechajte zredukovať, kým nevznikne hustá zeleninová zmes. Nechajte mierne vychladnúť a pridajte kôpor, vajce a lososa. Všetko premiešajte a odložte bokom.
- Lístkové cesto pridajte na plech a naňho pridajte plnku. Vložte do rúry predhriatej na 180 ° C na 40 minút. Nakrájajte a podávajte.