Lososový koláč s hríbmi
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo lososa vo vlastnej šťave
- 1 chladené lístkové cesto
- 3 póry
- 150 g húb shiitake
- 1 cibuľa
- 300 g smotany na varenie
- Soľ
- Čierne korenie
- 1 vajce
- Maslo
- 1 ČL sušeného kôpru
- Extra panenský olivový olej



Postup

Lososový koláč s hríbmi je dokonalým spojením jemného lososa a aromatických hríbov, zapečených v krehkom ceste. Tento recept je ideálny na výnimočný obed, večeru alebo ako štýlové občerstvenie pre vašich hostí. Bohatá chuť lososa a hríbov vytvára harmóniu, ktorú si zamiluje každý milovník dobrého jedla. Jednoduchá príprava a elegantný výsledok zaručujú úspech na každom stole.
Postup – ako na lososový koláč s hríbmi?
- Šampiňóny a pór očistite. Cibuľu nakrájajte na jemné pásiky julienne, pór na polmesiačiky a šampiňóny na plátky.
- Na panvicu pridajte lyžicu masla a extra panenského olivového oleja. Cibuľu a pór orestujte s trochou soli a čierneho korenia a v polovici varenia pridajte šampiňóny.
- Keď je všetko orestované, pridajte smotanu a nechajte zredukovať, kým nevznikne hustá zeleninová zmes. Nechajte mierne vychladnúť a pridajte kôpor, vajce a lososa. Všetko premiešajte a odložte bokom.
- Lístkové cesto pridajte na plech a naňho pridajte plnku. Vložte do rúry predhriatej na 180 ° C na 40 minút. Nakrájajte a podávajte.
Zhrnutie
Páči sa vám tento recept na lososový koláč s hríbmi? Vyskúšajte aj tento recept na slaný koláč s tuniakom a červenou cibuľou a dajte nám vedie na našom Facebooku Calvo, ktorý recept je váš favorit.



