Špagety s pestom a tuniakom
Ingrediencie:
- 3 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 50 g extra panenského olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 40 g bazalky
- 400 g špagiet
- 1 zväzok špargle
- Čierne korenie
- Soľ
- 25 g píniových orieškov
- 30 g parmezánu
4jednoduché30 minút
Postup
Na prípravu pesta pridajte všetky ingrediencie (extra panenský olivový olej, bazalku, cesnak, píniové oriešky a parmezán) do mixéra a rozmixujte dohladka. Nemixujte však príliš dlho. Dochuťte soľou.
Odstráňte tvrdú časť špargle a zvyšok nakrájajte na kúsky, opečte na panvici s trochou oleja.
Špagety uvarte podľa návodu na obale.
Pesto rozrieďte s trochou vody z cestovín a pridajte do veľkej misy spolu s tuniakom, cestovinami a špargľou. Premiešajte, dochuťte soľou a čiernym korením.
Tip: Špargľu môžete nahradiť aj brokolicou.