Špagety s pestom a tuniakom
Ingrediencie:
- 3 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 50 g extra panenského olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 40 g bazalky
- 400 g špagiet
- 1 zväzok špargle
- Čierne korenie
- Soľ
- 25 g píniových orieškov
- 30 g parmezánu
Postup
Špagety s pestom a tuniakom Calvo sú rýchlym a chutným riešením na ľahký obed alebo večeru. Tento recept spája jemné cestoviny, aromatické pesto a kvalitný tuniak do dokonalej harmónie chutí. Je ideálny pre milovníkov talianskej kuchyne, ktorí ocenia jednoduchosť prípravy a bohatú chuť. Doprajte si toto výnimočné jedlo plné sviežich ingrediencií, ktoré vás zasýti a zároveň poteší.
Postup – ako na špagety s pestom a tuniakom?
Na prípravu pesta pridajte všetky ingrediencie (extra panenský olivový olej, bazalku, cesnak, píniové oriešky a parmezán) do mixéra a rozmixujte dohladka. Nemixujte však príliš dlho. Dochuťte soľou.
Odstráňte tvrdú časť špargle a zvyšok nakrájajte na kúsky, opečte na panvici s trochou oleja.
Špagety uvarte podľa návodu na obale.
Pesto rozrieďte s trochou vody z cestovín a pridajte do veľkej misy spolu s tuniakom, cestovinami a špargľou. Premiešajte, dochuťte soľou a čiernym korením.
Tip: Špargľu môžete nahradiť aj brokolicou.
Zhrnutie
Máte radi kombináciu tuniaka a cestovín? Vyskúšajte aj recept na zapekané cestoviny s tuniakom a dajte nám vedieť na našom Facebooku Calvo, ktorý recept je vašim favoritom.