Papriky plnené sardinkami
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo sardiniek v slnečnicovom oleji
- Extra panenský olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 hrnčeky zeleninového vývaru
- 1 cibuľa
- 100 g šampiňónov
- 1 ČL pšeničnej múky
- 15 – 18 ks papričiek Piquillo
- 100 g quinoy
- Soľ
- 2 PL sójovej omáčky
- Sherry víno
2stredne náročné50 minút
Postup
Quinou dobre umyte a sceďte.
V hrnci na troche oleja poduste nasekanú cibuľu a cesnak. Potom pridajte nasekané šampiňóny, orestujte a pridajte scedené sardinky.
Podlejeme trochou sherry vína, nechajte odpariť alkohol a pridajte quinou, zalejte zeleninovým vývarom osoľte a nechajte na miernom ohni variť približne 15 minút.
Pridajte sójovú omáčku, premiešajte a nechajte vychladnúť.
Do hrnca pridajte 2 lyžice olivového oleja, pridajte 3 – 4 papriky Piquillo, orestujte a pridajte lyžicu múky. Pár sekúnd smažte a pridajte zeleninový vývar. Premiešajte a dosoľte. Rozmixujte do hladka.
Zvyšné papričky naplňte zmesou s quinoou a polejte paprikovou omáčkou.