Zeleninová koka so sardinkami a olivami
Ingrediencie:
- Calvo sardinky v paradajkovej omáčke
- 40 g extra panenského olivového oleja
- Čierne olivy
- Bazalka
- 1 ČL cukru
- 2 jarné cibuľky
- 300 g pšeničnej múky
- 20 g droždia
- 40 g bravčovej masti
- 1 ks červená paprika
- 1 ks zelenej papriky
- Čerstvý rozmarín
- Soľ
- 3 zrelé paradajky



Postup

Vyskúšajte tento lahodný recept na zeleninovú koku so sardinkami Calvo a olivami, ktorý spojuje sviežu zeleninu, aromatické olivy a kvalitné sardinky do jedinečného pokrmu. Táto jednoduchá a rýchla pochúťka je ideálna na obed alebo večeru, ktorá nielenže zasýti, ale aj poteší chuťové poháriky. Vďaka kombinácii zdravých ingrediencií je tento recept nielen chutný, ale aj výživný – perfektný pre tých, ktorí hľadajú zdravé a vyvážené jedlo.
Postup – ako sa pripravuje zeleninová koka so sardinkami a olivami?
Na prípravu cesta zmiešajte vodu s droždím a nechajte pár minút odpočívať. Zmiešajte s múkou a soľou, pridajte maslo a olej.
Premiešajte a nechajte odpočívať v mise prikryté utierkou. Medzitým nakrájajte zeleninu a zapnite rúru na 180 °C.
Papriku, jarnú cibuľku a paradajky nakrájajte na malé kocky, premiešajte, pridajte nakrájané olivy, trochu soli a niekoľko minút opekajte na olivovom oleji, kým sa voda zo zeleniny neodparí.
Zeleninu rozložte na cesto, na ňu položte sardinky a pečte 40 minút na 180 °C.
Zhrnutie
Chutí vám tento recept? Dajte nám o tom vedieť na našom Facebooku Calvo.



