Recepty
Avokádové toasty s tuniakom
Celozrnný toast opečte z oboch strán na panvici alebo v toastovači. V miske vidličkou rozmačkajte avokádo so šťavou s 1/2 citróna. Natrite na opečený toast, naukladajte kúsky tuniaka Calvo v olivovom oleji, posoľte, pokorente...



Motýliky z lístkového cesta s tuniakovým paté a cuketou
Cuketu umyte a nakrájajte na tenké plátky pomocou noža alebo škrabky. Lístkové cesto vyvaľkajte a natrite krémovým syrom a potom tuniakovým paté. Cuketové plátky rozložte na cesto a zrolujte z obidvoch strán smerom...



Sicílske guľôčky arancini
Tradičná špecialita sicílskej kuchyne, konkrétne z Messiny.



Valencijská titaina
Zohrejte rúru na 180 °C. Papriky potrite extra panenským olivovým olejom, uložte na plech vhodný do rúry a pečte dozlatista asi 30 minút. Vyberte, uložte do misky, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte...



Tuniakový bagel s kimchi dressingom
Bagel je chlieb pôvodom z Poľska. V XIX. storočí sa stal populárnym v Amerike. Má formu venčeka. Pred pečením v rúre sa varí vo vode, vďaka čomu je veľmi nadýchaný. Kimchi...



Sendvič so sardinkami
Krajce sendviča pokvapkajte extra panenským olivovým olejom. Avokádo olúpte, nakrájajte na plátky a uložte na sendviče. Cherry paradajky umyte, nakrájajte a pridajte na sendvič. Ochuťte soľou a čiernym korením. Sardinky sceďte, ak...



Kivi plnené tuniakom
Odrežte vrchnú a spodnú časť kivi. Pred olúpaním vyberte vnútro pomocou lyžice. Olúpte a umyte. V miske premiešajte scedeného tuniaka, dužinu z kivi, majonézu a oriešky. Naplňte kivi a ozdobte orieškami.



Vianočný stromček
Krajce natrite rôznymi druhmi tuniakového paté a zložte. Vykrojte vo forme hviezdičiek a uložte do tvaru stromčeka. Prestriedajte príchute a pohrajte sa s veľkosťami hviezdičiek. Napichnite na špajľu a na konce uložte kúsky...



Vianočná fantázia
Rúru zohrejte na 200 °C. Lístkové cesto rozvaľkajte a uložte na papier na pečenie. Cesto popichajte vidličkou. Nakrájajte na štvorce 5×5 cm a uložte na plech na pečenie. Prikryte ďalším papierom a ďalším plechom, aby cesto...



Tuniakový slimák s kozím syrom
Na panvici na extra panenskom olivovom oleji osmažte nakrájaný pór. Po smažení nechajte vychladnúť. Rúru vyhrejte na 200 °C. Lístkové cesta rozdeľte na polovicu. Rozvaľkajte a pozdĺž uložte zmes póru, tuniaka...







