Hore

Kuskus so zeleninou a tuniakom

Hrozienka namočte do vlažnej vody. Na troške olivového oleja z tuniaka osmažte cibuľu. Postupne pridávajte zeleninu podľa jej tvrdosti. Dochuťte a nechajte variť. Zelenina by mala ostať trošku...

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy15 min

Moussaka s tuniakom

Klasický grécky recept zo Stredomoria, ktorý najviac charakterizuje Grécko. Jedlo, ktoré pripomína talianske lasagne, ale pripravuje sa s plátkami baklažánu. Recept si trošku upravíme a patentujeme  ? Namiesto...

Počet osôb6 osobyNáročnosťNáročnéČas prípravy45 min

CAPONATA DI MELANZANE

Baklažány umyte, olúpte a nakrájajte na 2-3 cm kocky. Osoľte a nechajte odpočívať asi 30 minút, aby sa z nich stratila horkosť. Na rozohriatu panvicu pridajte trošku extra panenského olivového...

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy30 min

Stredomorský cestovinový šalát s tuniakom

Cestoviny uvarte v dostatočnom množstve osolenej vody podľa návodu na obale. Cestoviny uvarte „al dente“. Sceďte, prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať. Polejte extra panenským olivovým olejom, aby sa...

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy20 min

Sicílske guľôčky arancini

Tradičná špecialita sicílskej kuchyne, konkrétne z Messiny.

Počet osôb6 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy40 min

Socca s tuniakom

V miske vymiešajte cesto a nechajte odstáť asi hodinu pri izbovej teplote. Cuketu umyte a nakrájajte na tenučké plátky. Uložte na 30 sekúnd do vriacej vody, vyberte a ochlaďte v studenej vode s ľadom. Sceďte...

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy25 min

“Pain bagnat” s tuniakom

Zeleninu umyte a nakrájajte. Vajíčka olúpte a nakrájajte na kolieska. Pripravte dressing zmiešaním hore uvedených ingrediencií. Nakrájajte vnútro bochníka a časť vyberte. Zvyšok vnútra dobre postláčajte. Polejte troškou extra...

Počet osôb4 osobyNáročnosťNáročnéČas prípravy45 min

RATATOUILLE SO SARDINKAMI

Baklažán umyte, nakrájajte na tenké kolieska, osoľte a nechajte odstáť asi 30 minút, aby sa stratila horkosť. Zvyšnú zeleninu umyte a nakrájajte na tenké kolieska. Baklažán opláchnite a vysušte. Zeleninu poukladajte...

Počet osôb4 osobyNáročnosťNáročnéČas prípravy90 min

Ajoblanco

Studená polievka, ktorá je veľmi populárna v španielskom regióne Andalucía. Podáva sa s hroznom, kúskami melónu alebo jablkom. V modernej kuchyni sa podáva aj s kúskami tuniaka. Olúpte cesnak a odstráňte klík....

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy45 min

Malorský tumbet

Baklažán umyte, odrežte konce a nakrájajte na kolieska hrubé 1 cm. Posoľte a nechajte odstáť asi 30 minút, aby ste odstránili horkosť baklažánu. Paradajky umyte. Na troške olivového oleja osmažte...

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy30 min
Pozadie receptov Calvo Pozadie receptov Calvo Pozadie Calvo
Pozadie receptov Calvo Pozadie receptov Calvo