Recepty
Kuskus so zeleninou a tuniakom
Hrozienka namočte do vlažnej vody. Na troške olivového oleja z tuniaka osmažte cibuľu. Postupne pridávajte zeleninu podľa jej tvrdosti. Dochuťte a nechajte variť. Zelenina by mala ostať trošku...



Moussaka s tuniakom
Klasický grécky recept zo Stredomoria, ktorý najviac charakterizuje Grécko. Jedlo, ktoré pripomína talianske lasagne, ale pripravuje sa s plátkami baklažánu. Recept si trošku upravíme a patentujeme ? Namiesto...



CAPONATA DI MELANZANE
Baklažány umyte, olúpte a nakrájajte na 2-3 cm kocky. Osoľte a nechajte odpočívať asi 30 minút, aby sa z nich stratila horkosť. Na rozohriatu panvicu pridajte trošku extra panenského olivového...



Stredomorský cestovinový šalát s tuniakom
Cestoviny uvarte v dostatočnom množstve osolenej vody podľa návodu na obale. Cestoviny uvarte „al dente“. Sceďte, prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať. Polejte extra panenským olivovým olejom, aby sa...



Sicílske guľôčky arancini
Tradičná špecialita sicílskej kuchyne, konkrétne z Messiny.



Socca s tuniakom
V miske vymiešajte cesto a nechajte odstáť asi hodinu pri izbovej teplote. Cuketu umyte a nakrájajte na tenučké plátky. Uložte na 30 sekúnd do vriacej vody, vyberte a ochlaďte v studenej vode s ľadom. Sceďte...



“Pain bagnat” s tuniakom
Zeleninu umyte a nakrájajte. Vajíčka olúpte a nakrájajte na kolieska. Pripravte dressing zmiešaním hore uvedených ingrediencií. Nakrájajte vnútro bochníka a časť vyberte. Zvyšok vnútra dobre postláčajte. Polejte troškou extra...



RATATOUILLE SO SARDINKAMI
Baklažán umyte, nakrájajte na tenké kolieska, osoľte a nechajte odstáť asi 30 minút, aby sa stratila horkosť. Zvyšnú zeleninu umyte a nakrájajte na tenké kolieska. Baklažán opláchnite a vysušte. Zeleninu poukladajte...



Ajoblanco
Studená polievka, ktorá je veľmi populárna v španielskom regióne Andalucía. Podáva sa s hroznom, kúskami melónu alebo jablkom. V modernej kuchyni sa podáva aj s kúskami tuniaka. Olúpte cesnak a odstráňte klík....



Malorský tumbet
Baklažán umyte, odrežte konce a nakrájajte na kolieska hrubé 1 cm. Posoľte a nechajte odstáť asi 30 minút, aby ste odstránili horkosť baklažánu. Paradajky umyte. Na troške olivového oleja osmažte...







