Hore

Ruská mimosa

Ingrediencie:

  • 6 vajíčok
  • 3 veľké zemiaky
  • 3 veľké mrkvy
  • 1/2 bielej cibule
  • 2 konzervy Calvo sardiniek v slnečnicovom oleji
  • 60 g masla (tvrdé z chladničky)
  • 130 g majonézy
  • 100 g nastrúhaného syra Cheddar
  • čerstvý kôpor na ozdobenie
  • soľ a korenie
Počet osôb6Náročnosťstredne náročnéČas prípravy3 hodiny

PostupPostup

Ruská mimosa
 

Mimosa je v Rusku sviatočné jedlo, v ktorom dominujú ingrediencie ako syr, vajíčka, konzervovaná ryba. Názov mimosa má po jarnom kvete, ktorého vzhľad pripomína.

Zemiaky a mrkvu ošúpte a uvarte do mäkka, približne 20 minút, nastrúhajte ich do misiek. Zemiaky zmiešajte s 20 g majonézy, pridajte soľ a korenie podľa chuti. Vajíčka uvarte na tvrdo. Kým sa vajíčka varia, na jemno nakrájajte cibuľu. Syr a maslo nastrúhajte. Keď sa vajíčka dovaria, ošúpte ich a bielka a žĺtka zvlášť nastrúhajte. Sardinky sceďte, vidličkou ich pomačkajte a zmiešajte s 20 g majonézy. V zapekacej miske alebo vo forme na tortu začnite ukladať vrstvy. Na spodok uložte vrstvu zemiakov s majonézou. Pridajte sardinkovú vrstvu a na ňu pridajte na jemno nakrájanú cibuľu. Vrch potrite jemnou vrstvou majonézy, aby mimosa dobre držala tvar. Pridajte nastrúhaný syr a maslo, potom nastrúhanú mrkvu a opäť potrite majonézou. Ďalej pridajte nastrúhané bielka a prekryte poslednou vrstvou majonézy. Na vrch uložte nastrúhané žĺtka a posypte na jemno nakrájaným kôprom.

Nechajte odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny, najlepšie cez noc.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo