Hore

Mušličky plnené tuniakom

Ingrediencie:

  • 500 g cestovín Conchiglioni – veľké mušle
  • 5 polievkových lyžíc hladkej pšeničnej múky
  • 500 ml polotučného mlieka
  • 1 vetvička čerstvého kôpru
  • soľ
  • 1 stopka zeleru
  • 1 malá biela cibuľa
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2 krajce bieleho chleba
  • 1 konzerva tuniaka Calvo ZERO
  • 120 g nastrúhaného syru Mozarella
  • 150 ml kyslej smotany
Počet osôb6Náročnosťstredne náročnéČas prípravy45 minút

PostupPostup

Mušličky plnené tuniakom
 

Cestoviny uvarte podľa návodu na obale. V hrnci zmiešajte múku, mlieko, kôpor a soľ, miešajte až kým zmes nezhustne a nevytvorí hustú omáčku. Polovicu omáčky vylejte do zapekacej misy. Na panvici na oleji opražte na jemno nakrájanú cibuľu a zeler až kým nezmäknú. Pridajte namrvený chlieb, tuniaka, kyslú smotanu a syr. Dobre premiešajte. Cestoviny sceďte a pridajte do zapekacej misy, naplňte ich tuniakovou zmesou, polejte zvyšnou omáčkou a zapečte na 190 °C na 25 – 30 minút.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo