Mušličky plnené tuniakom
Ingrediencie:
- 500 g cestovín Conchiglioni – veľké mušle
- 5 polievkových lyžíc hladkej pšeničnej múky
- 500 ml polotučného mlieka
- 1 vetvička čerstvého kôpru
- soľ
- 1 stopka zeleru
- 1 malá biela cibuľa
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 2 krajce bieleho chleba
- 1 konzerva tuniaka Calvo ZERO
- 120 g nastrúhaného syru Mozarella
- 150 ml kyslej smotany
6stredne náročné45 minút
Postup
Cestoviny uvarte podľa návodu na obale. V hrnci zmiešajte múku, mlieko, kôpor a soľ, miešajte až kým zmes nezhustne a nevytvorí hustú omáčku. Polovicu omáčky vylejte do zapekacej misy. Na panvici na oleji opražte na jemno nakrájanú cibuľu a zeler až kým nezmäknú. Pridajte namrvený chlieb, tuniaka, kyslú smotanu a syr. Dobre premiešajte. Cestoviny sceďte a pridajte do zapekacej misy, naplňte ich tuniakovou zmesou, polejte zvyšnou omáčkou a zapečte na 190 °C na 25 – 30 minút.