Tuniakové nachos na ázijský spôsob
Ingrediencie:
- 12 kukuričných tortíl (približne 15 cm priemer)
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 3 konzervy Calvo tuniaka ZERO
- 1 polievková lyžica sezamového oleja
- 3 polievkové lyžice rybacej omáčky (môžete nahradiť sójovou omáčkou)
- 50 g nakrájanej zelenej papriky
- 50 g nakrájanej červenej cibule
- 30 g nakrájaného stopkového zeleru
- 1 jarná cibuľka (iba zelená časť)
- čerstvý koriander
- 115 g nastrúhaného syra Cheddar
- čerstvý kôpor na ozdobenie
- soľ a korenie
- čili korenie
- podľa chuti: paradajková salsa a guacamole
4-6ľahké45 minút
Postup
Teplovzdušnú rúru predhrejte na 190°C. Dva plechy potrite olivovým olejom. Tortily poukladajte na seba a nakrájajte na osminy. Nakrájané trojuholníky poukladajte na plech, potrite olivovým olejom a dochuťte čili korením a soľou. Pečte 8 – 12 minút. Na tuniakovú vrstvu zmiešajte tuniaka, sezamový olej, rybaciu (alebo sójovú) omáčku, zeler, papriku, cibuľu, jarnú cibuľku a koriander. Dochuťte korením a soľou. Keď sa tortily dopečú, presuňte ich na jeden plech, posypte nastrúhaným syrom a dopečte ešte 4-5 minút. Po dopečení na vrch rozprestrite tuniakovú vrstvu, pridajte salsu a guacamole a podávajte.