Lotrinský koláč s tuniakom
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 3 vajíčka
- 1 cuketa
- 1/2 mrkvy
- 1/2 bielej cibule
- 1 lyžica sušenej bazalky
- 1 lyžica sušeného kôpru
- 3 lyžice ovsených vločiek
- 3 lyžice krémového syra
- soľ
- korenie
- olivový olej
4 osobyľahké40 minút
Postup
Slaný lotrinský koláč je klasikou medzi francúzskymi receptami. Tradične sa pripravuje aj s lístkovým cestom, my vám dnes prinášame zdravšiu alternatívu.
Teplovzdušnú rúru predhrejte na 180 °C. Mrkvu, cuketu a cibuľu nastrúhajte na jemno. Sceďte Calvo tuniaka v olivovom oleji. V miske zmiešajte krémový syr s vajíčkami a pridajte nakrájanú zeleninu a zvyšok ingrediencií. Zapekaciu misku jemne potrite olivovým olejom a pridajte do nej vajíčkovú zmes. Pečte 20 minút, až kým koláč nebude dopečený. Nechajte ho vychladnúť a podávajte napríklad s avokádom a listovou zeleninou.