Hore

Lotrinský koláč s tuniakom

Ingrediencie:

  • 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
  • 3 vajíčka
  • 1 cuketa
  • 1/2 mrkvy
  • 1/2 bielej cibule
  • 1 lyžica sušenej bazalky
  • 1 lyžica sušeného kôpru
  • 3 lyžice ovsených vločiek
  • 3 lyžice krémového syra
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej
Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy40 minút

PostupPostup

Lotrinský koláč s tuniakom
 

Slaný lotrinský koláč je klasikou medzi francúzskymi receptami. Tradične sa pripravuje aj s lístkovým cestom, my vám dnes prinášame zdravšiu alternatívu.

Teplovzdušnú rúru predhrejte na 180 °C. Mrkvu, cuketu a cibuľu nastrúhajte na jemno. Sceďte Calvo tuniaka v olivovom oleji. V miske zmiešajte krémový syr s vajíčkami a pridajte nakrájanú zeleninu a zvyšok ingrediencií. Zapekaciu misku jemne potrite olivovým olejom a pridajte do nej vajíčkovú zmes. Pečte 20 minút, až kým koláč nebude dopečený. Nechajte ho vychladnúť a podávajte napríklad s avokádom a listovou zeleninou.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo