Hore

Zapekaná cuketa s tuniakom

Ingrediencie:

  • 4 stredne veľké cukety
  • 70 g slaných maslových sušienok, krekrov
  • 140 g nastrúhaného syru Cheddar
  • 100 g paradajok
  • 20 g cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 konzerva Calvo tuniaka ZERO
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • olivový olej
Počet osôb4NáročnosťľahkéČas prípravy35 minút

PostupPostup

Zapekaná cuketa s tuniakom
 

Zapekaná cuketa s tuniakom je skvelý a výživný recept, ktorý poteší každého milovníka rýchlychzdravých jedál. Táto lahodná kombinácia je nielen chutná, ale aj plná cenných živín, ktoré prospievajú zdraviu. Cuketa sa perfektne dopĺňa s tuniakom, čím vytvára ideálny základ pre chutné jedlo. Môžete si ho pripraviť ako hlavný chod alebo ako prílohu k večeri.

Rýchla príprava a jednoduché suroviny robia z tohto receptu obľúbené jedlo na každodenný stôl. Vydajte sa na kulinársku cestu a objavte, ako je možné jednoducho skombinovať zdravé ingrediencie do jedného lahodného pokrmu – zapekaná cuketa s tuniakom – mňam!

Predhrejte rúru na 200 °C. Umyte cukety a osušte ich. Prekrojte ich pozdĺž na polovicu a lyžičkou vydlabte stred cukiny. Vydlabanú cukinu potrite olivovým olejom a zapečte na 10 minút.

Kým sa cukety pečú, pokrájajte vydlabanú zmes, pridajte nastrúhaný syr (trochu si odložte na posypanie), podrvené slané maslový sušienky, nakrájané paradajky, na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak, scedeného tuniaka a čierne korenie.

Dochuťte soľou podľa preferencie. Po 10 minútach pečenia cuketu vyberte, naplňte tuniakovou zmesou, posypte syrom a zapečte na ďalších 10 minút, až kým sa syr neroztopí.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo