Zapekaná cuketa s tuniakom
Ingrediencie:
- 4 stredne veľké cukety
- 70 g slaných maslových sušienok, krekrov
- 140 g nastrúhaného syru Cheddar
- 100 g paradajok
- 20 g cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 konzerva Calvo tuniaka ZERO
- 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
- olivový olej
Postup
Zapekaná cuketa s tuniakom je skvelý a výživný recept, ktorý poteší každého milovníka rýchlych a zdravých jedál. Táto lahodná kombinácia je nielen chutná, ale aj plná cenných živín, ktoré prospievajú zdraviu. Cuketa sa perfektne dopĺňa s tuniakom, čím vytvára ideálny základ pre chutné jedlo. Môžete si ho pripraviť ako hlavný chod alebo ako prílohu k večeri.
Rýchla príprava a jednoduché suroviny robia z tohto receptu obľúbené jedlo na každodenný stôl. Vydajte sa na kulinársku cestu a objavte, ako je možné jednoducho skombinovať zdravé ingrediencie do jedného lahodného pokrmu – zapekaná cuketa s tuniakom – mňam!
Predhrejte rúru na 200 °C. Umyte cukety a osušte ich. Prekrojte ich pozdĺž na polovicu a lyžičkou vydlabte stred cukiny. Vydlabanú cukinu potrite olivovým olejom a zapečte na 10 minút.
Kým sa cukety pečú, pokrájajte vydlabanú zmes, pridajte nastrúhaný syr (trochu si odložte na posypanie), podrvené slané maslový sušienky, nakrájané paradajky, na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak, scedeného tuniaka a čierne korenie.
Dochuťte soľou podľa preferencie. Po 10 minútach pečenia cuketu vyberte, naplňte tuniakovou zmesou, posypte syrom a zapečte na ďalších 10 minút, až kým sa syr neroztopí.