Cestoviny s tuniakom a omáčkou z bieleho vína
Ingrediencie:
- 150 g cestovín - farfalle, rotini, linguini alebo špagety
- extra panenský olivový olej
- 1/2 bielej cibuľe
- čili korenie
- 1 konzerva Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 15 g kapár
- soľ a čierne korenie
- 60 ml suchého bieleho vína
- petržlenová vňať
2ľahké25 minút
Postup
Cestoviny uvarte podľa návodu na obale. Na olivovom oleji usmažte na jemno nakrájanú cibuľu s čili korením približne 5 minút. Pridajte scedeného tuniaka, kapary a dochuťte soľou a čiernym korením. Pridajte víno a nechajte variť približne 10 minút. Keď omáčka zhustne, pridajte scedené cestoviny a premiešajte. Posypte petržlenovou vňaťou a podávajte.