Hore

Pečené zemiaky s tuniakovou plnkou

Ingrediencie:

  • 2 veľké zemiaky
  • 1 konzerva Calvo tuniaka ZERO
  • 1 stopka zeleru
  • 1 jarná cibuľka
  • 60 g nastrúhaného syra Cheddar
  • soľ a korenie
  • 30 g uhorky
  • korenie tzatziky
  • biely jogurt
Počet osôb2NáročnosťľahkéČas prípravy1 hodina

PostupPostup

Pečené zemiaky s tuniakovou plnkou
 

Očistite zemiaky ale šupku nechajte. Predvarte ich v osolenej vode, približne 15 minút a dopečte v predhriatej teplovzdušnej rúre na 180 °C, približne 20-30 minút. Kým sa zemiaky pečú, pripravte si jednoduchý jogurtový dresing. Zmiešajte 100 g bieleho jogurtu, 1 čajovú lyžičku korenia tzatziky a nastrúhanú uhorku. Dochuťte soľou a čiernym korením. Po dopečení zemiaky rozkrojte v strede, vydlabte vnútro lyžičkou. V miske zmiešajte vydlabaný zemiak, tuniaka, cibuľu, jogurtový dresing. Naplňte zemiaky tuniakovou zmesou a posypte nastrúhaným syrom. Naplnené zemiaky môžete ešte dopiecť v rúre, pokiaľ sa syr neroztopí.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo