Pečené zemiaky s tuniakovou plnkou
Ingrediencie:
- 2 veľké zemiaky
- 1 konzerva Calvo tuniaka ZERO
- 1 stopka zeleru
- 1 jarná cibuľka
- 60 g nastrúhaného syra Cheddar
- soľ a korenie
- 30 g uhorky
- korenie tzatziky
- biely jogurt
2ľahké1 hodina
Postup
Očistite zemiaky ale šupku nechajte. Predvarte ich v osolenej vode, približne 15 minút a dopečte v predhriatej teplovzdušnej rúre na 180 °C, približne 20-30 minút. Kým sa zemiaky pečú, pripravte si jednoduchý jogurtový dresing. Zmiešajte 100 g bieleho jogurtu, 1 čajovú lyžičku korenia tzatziky a nastrúhanú uhorku. Dochuťte soľou a čiernym korením. Po dopečení zemiaky rozkrojte v strede, vydlabte vnútro lyžičkou. V miske zmiešajte vydlabaný zemiak, tuniaka, cibuľu, jogurtový dresing. Naplňte zemiaky tuniakovou zmesou a posypte nastrúhaným syrom. Naplnené zemiaky môžete ešte dopiecť v rúre, pokiaľ sa syr neroztopí.