Baklažán plnený tuniakom s restovaným kučeravým kelom
Ingrediencie:
- 1,5 konzervy Calvo tuniaka v slnečnicovom oleji
- 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
- 3 baklažány
- 1 jarná cibuľka
- 1 polievková lyžica pšeničnej múky
- 250 ml mlieka
- ½ polievkovej lyžice masla
- Mletý muškátový orech
- Soľ a čierne korenie
- 4 polievkové lyžice paradajkovej passaty
- 50 g kučeravého kelu
Postup
Tento recept zasýti aj pohľad aj žalúdok. Recept na baklažán plnený tuniakom s restovaným kučeravým kelom – hotová delikatesa.
Kučeravý kel nakrájajte, 2 minúty povarte vo vode, sceďte a orestujte na panvici s jarnou cibuľkou. Baklažány nakrájate na tenké plátky a ugrilujte do mäkka. Zmiešajte scedeného tuniaka a paradajkovú passatu a naplňte touto zmesou ugrilované baklažány.
Príprava bešamelu: Mlieko zohrejte v hrnci 4 – 5 minút. Na panvicu pridajte maslo, keď sa roztopí pridajte múku a olej. Miešajte až kým zmes nezhnedne, postupne pridávajte mlieko a miešajte až kým nevznikne hustá omáčka, približne 10 minút. Dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orechom.
Na tanier uložte porciu restovaného kelu, na kel uložte zrolovaný baklažán a polejte bešamelovou omáčkou. Podávajte a vychutnajte si s vašimi najbližšími – baklažán plnený tuniakom, jednoduché a sýte jedlo. Dobrú chuť.