Hore

Baklažán plnený tuniakom s restovaným kučeravým kelom

Ingrediencie:

Počet osôb4Náročnosťstredne náročnéČas prípravy45 minút

PostupPostup

Baklažán plnený tuniakom s restovaným kučeravým kelom
 

Tento recept zasýti aj pohľad aj žalúdok. Recept na baklažán plnený tuniakom s restovaným kučeravým kelom – hotová delikatesa.

Kučeravý kel nakrájajte, 2 minúty povarte vo vode, sceďte a orestujte na panvici s jarnou cibuľkou. Baklažány nakrájate na tenké plátky a ugrilujte do mäkka. Zmiešajte scedeného tuniaka a paradajkovú passatu a naplňte touto zmesou ugrilované baklažány.

Príprava bešamelu: Mlieko zohrejte v hrnci 4 – 5 minút. Na panvicu pridajte maslo, keď sa roztopí pridajte múku a olej. Miešajte až kým zmes nezhnedne, postupne pridávajte mlieko a miešajte až kým nevznikne hustá omáčka, približne 10 minút. Dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orechom.

Na tanier uložte porciu restovaného kelu, na kel uložte zrolovaný baklažán a polejte bešamelovou omáčkou. Podávajte a vychutnajte si s vašimi najbližšími – baklažán plnený tuniakom, jednoduché a sýte jedlo. Dobrú chuť.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo