Recepty
Zapekané avokáda
Rúru vyhrajte na 200 °C. Avokáda umyte, rozrežte na polovicu a vyberte kôstku. Pomocou lyžice urobte väčšiu dieru. Opatrne rozklepnite vajíčko s troškou bielka. Osoľte. Umiestnite 4 polovice avokáda do misy...
Kuskus so zeleninou a tuniakom
Hrozienka namočte do vlažnej vody. Na troške olivového oleja z tuniaka osmažte cibuľu. Postupne pridávajte zeleninu podľa jej tvrdosti. Dochuťte a nechajte variť. Zelenina by mala ostať trošku...
Sardinkové paté na portugalský štýl
Sardinkové paté sa zvykne podávať v Portugalsku ako predjedlo.
Paprikové paté s tuniakom
Papriky a tuniaka sceďte. V mixéri zmixujte červené papriky, tuniaka a syr do krémovej textúry. Odložte do chladničky na 2 hodiny. Podávajte s crudités a čerstvou zeleninou.
„Námornícke“ paté zo slávok a tuniaka
Slávky sceďte, nálev odložte. Tuniaka sceďte. Ingrediencie rozmixujte do jemného krému. Ak je potrebné, pridajte nálev zo slávok. Odložte do chladničky na 2 hodiny.
Horiátiki salata
Cibuľu nakrájajte na kolieska a nechajte namočené v studenej vode. Uhorku olúpte, rozdeľte na polovicu, vyberte dužinu so semienkami a nakrájajte na mesiačiky. Paradajky umyte a nakrájajte na mesiačiky. Papriku umyte a nakrájajte na kolieska. V šalátovej...
Moussaka s tuniakom
Klasický grécky recept zo Stredomoria, ktorý najviac charakterizuje Grécko. Jedlo, ktoré pripomína talianske lasagne, ale pripravuje sa s plátkami baklažánu. Recept si trošku upravíme a patentujeme ? Namiesto...
Grécky šalát s cícerom, tuniakom a tzatziki
Tzatziki: Uhorku umyte, olúpte a nastrúhajte. Jemne osoľte, dajte do sitka a nechajte odstáť asi hodinu a odkvapkať prebytočnú vodu. Jogurt, pretlačený cesnak, nakrájanú mätu, soľ, čierne korenie, extra...
CAPONATA DI MELANZANE
Baklažány umyte, olúpte a nakrájajte na 2-3 cm kocky. Osoľte a nechajte odpočívať asi 30 minút, aby sa z nich stratila horkosť. Na rozohriatu panvicu pridajte trošku extra panenského olivového...
Stredomorský cestovinový šalát s tuniakom
Cestoviny uvarte v dostatočnom množstve osolenej vody podľa návodu na obale. Cestoviny uvarte „al dente“. Sceďte, prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať. Polejte extra panenským olivovým olejom, aby sa...