Cestoviny s omáčkou marinara a tuniakom
Ingrediencie:
- 2 konzervy tuniaka v olivovom oleji
- 2 strúčiky cesnaku
- čerstvá bazalka
- hnedý cukor
- cibuľa
- oregano
- 350 g farebných cestovín (alebo iných dostupných cestovín)
- soľ a čierne korenie
- balenie cherry paradajok
- 330 ml paradajkový pretlak
- olivový olej
4jednoduché30 minút
Postup
Ideálna kombinácia sacharidov a bielkovín a ako bonus, jednoduchá na prípravu.
Cibuľu nakrájane a opražte na troche oleja na panvici, až kým nebude priehľadná. Pridajte cesnak a premiešajte. Keď cesnak zmäkne, pridajte paradajkové passata a bylinky, dochuťte soľou a cukrom. Omáčku varte približne 20 minút, až kým sa nezredukuje. Pridajte čierne korenie.
Medzitým pridajte do zapekacej misy cherry paradajky, pokvapkajte olivovým olejom a pečte pri teplote 170 ° C 15 minút.
Cestoviny uvarte v dostatočnom množstve vriacej vody podľa inštrukcií na obale. Jednu naberačku z vody, v ktorej sa varili cestoviny pridajte do omáčky a cestoviny sceďte. Premiešajte, na vrch pridajte tuniaka a pečené paradajky. Dochuťte trochou čierneho korenia a podávajte.