Hore

Cestoviny s omáčkou marinara a tuniakom

Ingrediencie:

  • 2 konzervy tuniaka v olivovom oleji
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čerstvá bazalka
  • hnedý cukor
  • cibuľa
  • oregano
  • 350 g farebných cestovín (alebo iných dostupných cestovín)
  • soľ a čierne korenie
  • balenie cherry paradajok
  • 330 ml paradajkový pretlak
  • olivový olej
Počet osôb4NáročnosťjednoduchéČas prípravy30 minút

PostupPostup

Cestoviny s omáčkou marinara a tuniakom
 

Ideálna kombinácia sacharidov a bielkovín a ako bonus, jednoduchá na prípravu.

Cibuľu nakrájane a opražte na troche oleja na panvici, až kým nebude priehľadná. Pridajte cesnak a premiešajte. Keď cesnak zmäkne, pridajte paradajkové passata a bylinky, dochuťte soľou a cukrom. Omáčku varte približne 20 minút, až kým sa nezredukuje. Pridajte čierne korenie.

Medzitým pridajte do zapekacej misy cherry paradajky, pokvapkajte olivovým olejom a pečte pri teplote 170 ° C 15 minút.

Cestoviny uvarte v dostatočnom množstve vriacej vody podľa inštrukcií na obale. Jednu naberačku z vody, v ktorej sa varili cestoviny pridajte do omáčky a cestoviny sceďte. Premiešajte, na vrch pridajte tuniaka a pečené paradajky. Dochuťte trochou čierneho korenia a podávajte.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo