Tuniakové tacos
Ingrediencie:
- 2 PL majonézy
- 4 PL kyslej smotany
- 1 ČL citrónovej alebo limetkovej šťavy
- 1/4 cibule
- čerstvý koriander
- 1 PL olivového oleja
- 2 konzervy tuniaka v olivovom oleji
- 4 kukuričné tortilly
Postup
Jednoduché tuniakové tacos si viete pripraviť už za 10 minút. Tuniakové tacos sú skvelým a rýchlym jedlom, ktoré poteší každého milovníka morských plodov. Tento recept kombinuje šťavnatý tuniak s čerstvými ingredienciami, čo vytvára lahodný a osviežujúci zážitok.
Tacos sú ideálne na obedy, večere či ako snack na oslavy, a môžete si ich prispôsobiť podľa svojej chuti. Pripravte sa na zábavné varenie, ktoré zaručene zaujme vašu rodinu aj priateľov!
V miske zmiešajte majonézu, kyslú smotanu a limetkovú šťavu – môžete pridať soľ a čierne korenie podľa chuti. V druhej miske zmiešajte na jemno nakrájanú cibuľu a koriander. Na panvici rozohrejte olej a opražte na ňom kúsku scedeného tuniaka, až kým trochu nezhnedne.
Tortilly si pripravte do tvaru tacos – zohrejte v teplovzdušnej rúre, až kým nebudú držať tvar. Naplňte tuniakom, cibuľovou zmesou a pridajte omáčku. Podávať môžete aj s čerstvým šalátom a avokádom.