Recepty
Šalát s tuniakom a jablkom
Nakrájané jablko pokropte citrónovou šťavou, pridajte nakrájaný zeler, rozdrvené orechy, brusnice a scedeného tuniaka. Všetko dobre premiešajte. Pridajte jogurtový dressing a premiešajte. Očistite vnútro druhého jablka, pokropte...
Gourmet tuniakové kornútiky
Premiešajte šľahačku s troškou soli. Pridajte grécky jogurt, vodku, citrónovú šťavu a dobre vyšľahajte. Keď bude šľahačka skoro vyšľahaná, pridajte citrónovú kôru, nakrájanú cibuľku a kôpor. Dobre premiešajte, naplňte...
Causa limeña s fialovými zemiakmi
Zemiaky dobre umyte a varte v dostatočnom množstve osolenej vody. Zemiaky varte v šupke. Po uvarení sceďte, ošúpte a roztlačte. Po vychladnutí pridajte limetkovú šťavu, ají, soľ a extra panenský olivový olej....
Tuniakové rolky s rukolou a syrom
Hrozienka namočte do portského vína. Orechy s polovicou rukoly nakrájajte na väčšie kusy. V miske premiešajte obidva druhy syra pomocou vidličky. Pridajte rukolu, orechy, hrozienka s portským vínom. Ingrediencie dobre...
Závitky so špargľou a tuniakom
Vo vysokej a úzkej nádobe s ponorným mixérom zmiešajte mlieko, olivový olej, horčicu a soľ. Laktonéza začne postupne emulgovať, vyberte ponorný mixér a pridajte citrónovú šťavu. Ak je potrebné...
Zapekané avokáda
Rúru vyhrajte na 200 °C. Avokáda umyte, rozrežte na polovicu a vyberte kôstku. Pomocou lyžice urobte väčšiu dieru. Opatrne rozklepnite vajíčko s troškou bielka. Osoľte. Umiestnite 4 polovice avokáda do misy...
Kuskus so zeleninou a tuniakom
Hrozienka namočte do vlažnej vody. Na troške olivového oleja z tuniaka osmažte cibuľu. Postupne pridávajte zeleninu podľa jej tvrdosti. Dochuťte a nechajte variť. Zelenina by mala ostať trošku...
Sardinkové paté na portugalský štýl
Sardinkové paté sa zvykne podávať v Portugalsku ako predjedlo.
Paprikové paté s tuniakom
Papriky a tuniaka sceďte. V mixéri zmixujte červené papriky, tuniaka a syr do krémovej textúry. Odložte do chladničky na 2 hodiny. Podávajte s crudités a čerstvou zeleninou.
„Námornícke“ paté zo slávok a tuniaka
Slávky sceďte, nálev odložte. Tuniaka sceďte. Ingrediencie rozmixujte do jemného krému. Ak je potrebné, pridajte nálev zo slávok. Odložte do chladničky na 2 hodiny.