Hore

Šalát s tuniakom a jablkom

Nakrájané jablko pokropte citrónovou šťavou, pridajte nakrájaný zeler, rozdrvené orechy, brusnice a scedeného tuniaka. Všetko dobre premiešajte. Pridajte jogurtový dressing a premiešajte. Očistite vnútro druhého jablka, pokropte...

Počet osôb2 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy15 min

Gourmet tuniakové kornútiky

Premiešajte šľahačku s troškou soli. Pridajte grécky jogurt, vodku, citrónovú šťavu a dobre vyšľahajte. Keď bude šľahačka skoro vyšľahaná, pridajte citrónovú kôru, nakrájanú cibuľku a kôpor. Dobre premiešajte, naplňte...

Počet osôb9 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy30 min

Causa limeña s fialovými zemiakmi

Zemiaky dobre umyte a varte v dostatočnom množstve osolenej vody. Zemiaky varte v šupke. Po uvarení sceďte, ošúpte a roztlačte. Po vychladnutí pridajte limetkovú šťavu, ají, soľ a extra panenský olivový olej....

Počet osôb4 osobyNáročnosťNáročnéČas prípravy45 min

Tuniakové rolky s rukolou a syrom

Hrozienka namočte do portského vína. Orechy s polovicou rukoly nakrájajte na väčšie kusy. V miske premiešajte obidva druhy syra pomocou vidličky. Pridajte rukolu, orechy, hrozienka s portským vínom. Ingrediencie dobre...

Počet osôb6 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy30 min

Závitky so špargľou a tuniakom

Vo vysokej a úzkej nádobe s ponorným mixérom zmiešajte mlieko, olivový olej, horčicu a soľ. Laktonéza začne postupne emulgovať, vyberte ponorný mixér a pridajte citrónovú šťavu. Ak je potrebné...

Počet osôb6 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy25 min

Zapekané avokáda

Rúru vyhrajte na 200 °C. Avokáda umyte, rozrežte na polovicu a vyberte kôstku. Pomocou lyžice urobte väčšiu dieru. Opatrne rozklepnite vajíčko s troškou bielka. Osoľte. Umiestnite 4 polovice avokáda do misy...

Počet osôb4 osobyNáročnosťNáročnéČas prípravy20 min

Kuskus so zeleninou a tuniakom

Hrozienka namočte do vlažnej vody. Na troške olivového oleja z tuniaka osmažte cibuľu. Postupne pridávajte zeleninu podľa jej tvrdosti. Dochuťte a nechajte variť. Zelenina by mala ostať trošku...

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy15 min

Sardinkové paté na portugalský štýl

Sardinkové paté sa zvykne podávať v Portugalsku ako predjedlo.

Počet osôb6 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy15 min

Paprikové paté s tuniakom

Papriky a tuniaka sceďte. V mixéri zmixujte červené papriky, tuniaka a syr do krémovej textúry. Odložte do chladničky na 2 hodiny. Podávajte s crudités a čerstvou zeleninou.    

Počet osôb5 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy15 min

„Námornícke“ paté zo slávok a tuniaka

Slávky sceďte, nálev odložte. Tuniaka sceďte. Ingrediencie rozmixujte do jemného krému. Ak je potrebné, pridajte nálev zo slávok. Odložte do chladničky na 2 hodiny.  

Počet osôb5 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy10 min
Pozadie receptov Calvo Pozadie receptov Calvo Pozadie Calvo
Pozadie receptov Calvo Pozadie receptov Calvo