Hore

Socca s tuniakom

V miske vymiešajte cesto a nechajte odstáť asi hodinu pri izbovej teplote. Cuketu umyte a nakrájajte na tenučké plátky. Uložte na 30 sekúnd do vriacej vody, vyberte a ochlaďte v studenej vode s ľadom. Sceďte...

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy25 min

“Pain bagnat” s tuniakom

Zeleninu umyte a nakrájajte. Vajíčka olúpte a nakrájajte na kolieska. Pripravte dressing zmiešaním hore uvedených ingrediencií. Nakrájajte vnútro bochníka a časť vyberte. Zvyšok vnútra dobre postláčajte. Polejte troškou extra...

Počet osôb4 osobyNáročnosťNáročnéČas prípravy45 min

RATATOUILLE SO SARDINKAMI

Baklažán umyte, nakrájajte na tenké kolieska, osoľte a nechajte odstáť asi 30 minút, aby sa stratila horkosť. Zvyšnú zeleninu umyte a nakrájajte na tenké kolieska. Baklažán opláchnite a vysušte. Zeleninu poukladajte...

Počet osôb4 osobyNáročnosťNáročnéČas prípravy90 min

Ajoblanco

Studená polievka, ktorá je veľmi populárna v španielskom regióne Andalucía. Podáva sa s hroznom, kúskami melónu alebo jablkom. V modernej kuchyni sa podáva aj s kúskami tuniaka. Olúpte cesnak a odstráňte klík....

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy45 min

Valencijská titaina

Zohrejte rúru na 180 °C. Papriky potrite extra panenským olivovým olejom, uložte na plech vhodný do rúry a pečte dozlatista asi 30 minút. Vyberte, uložte do misky, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte...

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy10 min

Malorský tumbet

Baklažán umyte, odrežte konce a nakrájajte na kolieska hrubé 1 cm. Posoľte a nechajte odstáť asi 30 minút, aby ste odstránili horkosť baklažánu. Paradajky umyte. Na troške olivového oleja osmažte...

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy30 min

Avokádo plnené quinoou a mexickým šalátom

Príprava quinoy: Quinou umyte v dostatočnom množstve studenej vody a sceďte. V hrnci osmažte strúčik cesnaku na extra panenskom olivovom oleji, pridajte quinou a poduste. Pridajte soľ a teplú vodu. Keď quinoa...

Počet osôb2 osobyNáročnosťnáročnéČas prípravy30 min

Kalifornský cestovinový šalát

V dostatočnom množstve osolenej vody uvarte cestoviny podľa návodu na  obale. Sceďte, nechajte odkvapkať a polejte troškou extra panenského olivového oleja, aby sa cestoviny nezlepili. Pridajte kalifornský šalát,...

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy15 min

Slaný ryžový koláč so stredomorským šalátom

Príprava jazmínovej ryže: Na troške olivového oleja osmažte strúčik cesnaku. Pridajte umytú a scedenú ryžu, osoľte. Chvíľu osmažte a pridajte teplú vodu. Varte na strednom plameni približne 10 –...

Počet osôb2 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy15 min

Tuniakový bagel s kimchi dressingom

Bagel je chlieb pôvodom z Poľska. V XIX. storočí sa stal populárnym v Amerike. Má formu venčeka. Pred pečením v rúre sa varí vo vode, vďaka čomu je veľmi nadýchaný. Kimchi...

Počet osôb2 osobyNáročnosťnáročnéČas prípravy40 min
Pozadie receptov Calvo Pozadie receptov Calvo Pozadie Calvo
Pozadie receptov Calvo Pozadie receptov Calvo