Tuniakový koláč
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- Extra panenský olivový olej
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ČL cukru
- 2 malé biele cibule
- 50 g masla
- 2 zemiaky
- Petržlenová vňať
- 50 g strúhaného syru
- Soľ a čiernej korenie
- Sójová omáčka
- 1 paradajka
6stredne náročné40 minút
Postup
Tento jednoduchý recept na tuniakový koláč je zárukou úspechu vo vašej kuchyni.
Najprv očistite cesnak, nakrájajte ho na jemno a orestuje na oleji, pridajte nakrájanú cibuľu a keď zmäkne, pridajte na jemno nakrájanú paradajku. Varte približne 15 minút. Pridajte lyžičku sójovej omáčky, cukor a premiešajte.
Medzitým uvarte zemiaky do mäkka, osoľte a popučte vidličkou. Pridajte maslo a strúhaný syr. Všetko dobre premiešajte. Do zapekacej misy pridajte zmes s cibuľkou, cesnakom a paradajkou, rovnomerne uložte scedeného tuniaka a zakryte zemiakovou kašou. Zapekajte na grilovacom móde 5 – 8 minút a podávajte posypané petržlenovou vňaťou.