Hore

Krémová kukuricová polievka s tuniakom

Ingrediencie:

  • 3 PL masla
  • 2 1/2 hrnčeka kukurice (čerstvej alebo mrazenej)
  • 1 cibula
  • 1 stonka zeleru
  • 1 jarná cibuľka
  • 2 zemiaky
  • zeleninový vývar
  • soľ a čierne korenie
  • 2 tégliky smotany na varenie
  • 2 konzervy tuniaka v slnečnicovom oleji
  • čerstvá petržlenová vňať
  • olivový olej
Počet osôb6 NáročnosťjednoduchéČas prípravy40 minút

PostupPostup

Krémová kukuricová polievka s tuniakom
 

Jednoduchú kukuricovú polievku si môžete pripraviť z mrazenej alebo aj čerstvej kukurice. Vo veľkom hrnci roztopte maslo, pridajte nakrájanú cibuľu, zeler a opražte, až kým nebude cibuľa priehľadná, pridajte jarnú cibuľku a varte ešte minútu. Pridajte zemiaky, kukuricu, zeleninový vývar, soľ a korenie – varte až kým zemiaky nezmäknú. Časť polievky môžete rozmixovať, podľa toho, akú konzistenciu preferujete.

Pridajte smotanu na varenie, tuniaka a polovicu z petržlenovej vňate (zvyšok si odložte na ozdobenie). Varte ešte 5 minút a môžete podávať.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo