Krémová kukuricová polievka s tuniakom
Ingrediencie:
- 3 PL masla
- 2 1/2 hrnčeka kukurice (čerstvej alebo mrazenej)
- 1 cibula
- 1 stonka zeleru
- 1 jarná cibuľka
- 2 zemiaky
- zeleninový vývar
- soľ a čierne korenie
- 2 tégliky smotany na varenie
- 2 konzervy tuniaka v slnečnicovom oleji
- čerstvá petržlenová vňať
- olivový olej
6 jednoduché40 minút
Postup
Jednoduchú kukuricovú polievku si môžete pripraviť z mrazenej alebo aj čerstvej kukurice. Vo veľkom hrnci roztopte maslo, pridajte nakrájanú cibuľu, zeler a opražte, až kým nebude cibuľa priehľadná, pridajte jarnú cibuľku a varte ešte minútu. Pridajte zemiaky, kukuricu, zeleninový vývar, soľ a korenie – varte až kým zemiaky nezmäknú. Časť polievky môžete rozmixovať, podľa toho, akú konzistenciu preferujete.
Pridajte smotanu na varenie, tuniaka a polovicu z petržlenovej vňate (zvyšok si odložte na ozdobenie). Varte ešte 5 minút a môžete podávať.