Ceviche s tuniakom
Ingrediencie:
- 1 konzerva Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 1 červená cibuľa
- 1/2 čili papričky
- Čerstvý koriander
- 2 limetky
- Soľ a čierne korenie
- 2 paradajky
- Extra panenský olivový olej
2jednoduché20 minút
Postup
Ceviche, klasické peruánske predjedlo, si v tomto recepte prispôsobíme na štýl stredomorskej kuchyne.
Čili očistite a zbavte semiačok. Nakrájajte na malé kúsky. Cibuľu a paradajky tiež nakrájajte na malé kúsky. Limetky vydlabte a šupku si odložte. V miske zmiešajte tuniaka, čili, cibuľu a nechajte pár minút odležať. Pridajte paradajky, koriander, soľ a korenie a premiešajte. Pokvapkajte limetkovou šťavou a olivovým olejom. Zmesou naplňte vydlabané limetky a podávajte.