Quinoa s cviklou, špenátom a tuniakom
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 80 g čerstvého špenátu
- 150 ml smotany na varenie
- soľ a čierne korenie
- 180 g bielej quinoy
- 1 cvikla
2jednoduché20 minút
Postup
Tento jednoduchý recept vás prekvapí plnou chuťou a svojou ľahkosťou.
Quinou premyte a uvarte podľa inštrukcií na obale. Po dovarení pridajte šťavu z 1/2 citróna a 2 lyzice olivového oleja, dochuťte soľou a korením a nechajte odležať.
Cviklu ošúpte a nastrúhajte na tenké „rezance“, zmiešajte s uvarenou quinoou, špenátom a tuniakom.
Na omáčku zmiešajte smotanu na varenie, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 2 lyžice olivového oleja, soľ a korenie.