Hnedá ryža s edamame, mangom a tuniakom
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo tuniaka v bio extra panenskom olivovom oleji
- 280 g hnedej ryže
- 125 g edamame
- 1 malý kus zázvoru
- 1 limetka
- 1 mango
- soľ a čierne korenie
- ryžový ocot
- na ozbodenie: sezamové semiačka, nori riasy
3jednoduché25 minút
Postup
Začnite prípravou ryže, uvarte ju podľa inštrukcií na obale a osoľte ju. Sójové bôby edamame uvarte alebo pripravte na pare, približne 3 – 5 minút. Sceďte ich a opláchnite studenou vodou. Mango očistite a nakrájajte na jemné plátky.
V miske si pripravte omáčku – zmiešajte ryžový ocot, limetkovú šťavu a kôru, nastrúhaný čerstvý zázvor, olivový olej, soľ a korenie.
Na tanier naservírujte ryžu, pridajte edamame, nakrájané mango, scedeného tuniaka v olivovom oleji a dochuťte omáčkou. Môžete posypať aj sezamovými semiačkami a riasami nori.