Grilovaný tuniak so zelenou špargľou a kvakou
Ingrediencie:
- 1 konzerva Calvo tuniaka v olivovom oleji
- Čili korenie
- Zväzok zelenej špargle
- Kvaka
- Žerucha
- Soľ a čierne korenie
- Ryžový ocot
- Agáve sirup
- olivový olej
Postup
Grilovaný tuniak so zelenou špargľou a kvakou – skvelý recept pre spoločnú rodinnú večeru. Mnohí z nás už zabudli na kvaku. Inak nazývaná aj turín, bola v minulosti bežnou súčasťou jedálnička. Dnes už sa však považuje skôr za špecialitu. Obohaťte svoj jedálníček o túto jedinečnú zeleninu a pripravte si spolu s nami tento chutný recept.
Teplovzdušnú rúru predhrejte na 180 °C. Umytú kvaku nakrájajte na štvrtiny, zmiešajte v mise s troškou olivového oleja, dochuťte soľou a čiernym korením. Pečte približne 20 minút a potom pridajte do rúry špargľu. Špargľu taktiež zmiešajte s olivovým olejom, a dochuťte soľou a čiernym korením. V hrnci na miernom ohni zredukujte zmes z ryžového octu, agávového sirupu a čili. Na panvici jemne opečte tuniaka v olivovom oleji. Po dopečení kvaky a špargle môžete začať podávať. Na tanier uložte žeruchu, pečenú špargľu a kvaku, grilovaného tuniaka a polejte omáčkou. Grilovaný tuniak so zelenou špargľou a kvakou je hotový. Dobrú chuť.