Hummus s marinovanými sardinkami
Ingrediencie:
- 1 balenie Calvo sardiniek v olivovom oleji
- extra panenský olivový olej
- 1 strúčik cesnaku
- 1/2 polievkovej lyžice rasce
- 400 g uvareného (alebo konzervovaného) cíceru
- šťava z 1 citrónu
- čerstvá mäta
- 25 g píniových orechov
- soľ
- sezamová pasta tahini
6jednoduché15 minút
Postup
Spojte chute arabskej a stredomorskej kuchyne v tomto vynikajúcom predjedle.
Postup
- Sardinky vyberte z konzervy, sceďte a olej si odložte. Do misky so sardinkami pridajte dve lyžice citrónovej šťavy a niekoľko lístkov mäty.
- Sardinky opäť sceďte a šťavu odložte.
- Na panvici jemne opečte píniové oriešky.
- Do mixéra pridajte cícer, sezamovú pastu tahini, strúčik cesnaku, rascu, citrónovú šťavu, ktorú ste odložili, olivový olej a soľ rozmixujte na hladkú kašu. Ak je hummus príliš hustý, môžete pridať trochu vody.
Servírovanie
Na tanier naservírujte hummus a naňho sardinky. Posypte opečenými píniovými orieškami, naskenamými lístkami mäty a pokvapkajte olivovým olejom.
Vedeli ste, že cícer môžete nahradiť aj inou strukovinou? Vyskúšajte napríklad fazule alebo šošovicu.