Tuniakový burger
Ingrediencie:
- 1 konzerva Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 1/2 bielej cibule
- 100 g baklažánu
- 100 g cukety
- 1 jarná cibuľka
- 3 vajcia
- 4 žemle
- Petržlenová vňať
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- Soľ a čierne korenie
- Majonéza
Postup
Domáci tuniakový burger – rozlúčte sa s nezdravým „fastfoodom“, pretože tento burger si zamilujete vy aj vaša rodina. Pripravený z kvalitných surovín – ideálny na rodinný obed či večeru.
Cibuľu, cesnak, papriky, jarnú cibuľku a petržlenovú vňať nakrájajte na jemno. Pridajte scedeného tuniaka, 3 vajíčka, dochuťte soľou a korením a premiešajte. Zo zmesi vytvorte placky a osmažte na olivovom oleji. Baklažán a cuketu nakrájajte na kolieska a tiež opečte na panvici. Žemle rozkrojte na polovicu, obe polovice jemne potrite majonézou, na spodnú polovicu položte tuniakové fašírky, kolieska baklažánu a cukety a prikryjeme druhou polovicou žemle.
Nebojte sa experimentovať, pridajte svoju obľúbenú zeleninu, šalát, či omáčku. K burgru môžete podávať šalát, či opečené zemiaky alebo čerstvú zeleninu nakrájanú do tvaru hranolčekov. Na tanier uloŽte tuniakový burger, pridajte prílohu a môžete podávať. Pre bezlpekovú verziu môžete použiť bezlepkové pečivo, alebo si vychutnať tuniakové fašírky s prílohou, či so zeleninou.
Tento recept neobsahuje laktózu a preto je vhodný pre ľudí s intoleranciou.
Dobrú chuť!