Sardinkové paté na hrianke
Ingrediencie:
- 1 konzerva Sardiniek v slnečnicovom oleji
- 1 strúčik cesnaku
- 40 g cukety
- 20 gramov bielej cibule
- Pažítka
- 2 uvarené vajíčka
- 1 citrón
- Sušené oregano
- Soľ a čierne korenie
- Celozrnná bageta
- Červená paprika
- 30 g nízkotučného krémového syra
- 150 g paradajok
- Extra panenský olivový olej



Postup

Domáce sardinkové paté, vhodné ako predjedlo, s čerstvým chlebíkom. Môžete použiť aj sardinky v olivovom oleji.
Postup:
Na zeleninové ratatouille s vajíčkom:
Nakrájajte cibuľu, cesnak, cuketu a papriku a malé kúsky. Na panvici s olivovým olejom poduste cesnak a cibuľu, neskôr pridajte cuketu a papriku. Paradajky rozmixujte alebo roztlačte na strúhadle a pridajte ku zvyšku ingrediencií na panvicu. Zeleninu odstavte, pridajte na jemno nakrájané uvarené vajíčka a dochuťte soľou, čiernym korením a oreganom.
Na sardinkové paté:
Zmiešajte sardinky s krémovým syrom a citrónovou sťavou.
Bagetu nakrájajte a jemne opečte na sucho na panvici, aby boli kúsky chrumkavé. Pridajte ratatouille a paté a ozdobte pažítkou.



