Hore

Sardinkové paté na hrianke

Ingrediencie:

  • 1 konzerva Sardiniek v slnečnicovom oleji
  • 1 strúčik cesnaku
  • 40 g cukety
  • 20 gramov bielej cibule
  • Pažítka
  • 2 uvarené vajíčka
  • 1 citrón
  • Sušené oregano
  • Soľ a čierne korenie
  • Celozrnná bageta
  • Červená paprika
  • 30 g nízkotučného krémového syra
  • 150 g paradajok
  • Extra panenský olivový olej
Počet osôb4NáročnosťjednoduchéČas prípravy30 minút

PostupPostup

Sardinkové paté na hrianke
 

Domáce sardinkové paté, vhodné ako predjedlo, s čerstvým chlebíkom. Môžete použiť aj sardinky v olivovom oleji.

Postup:

Na zeleninové ratatouille s vajíčkom:

Nakrájajte cibuľu, cesnak, cuketu a papriku a malé kúsky. Na panvici s olivovým olejom poduste cesnak a cibuľu, neskôr pridajte cuketu a papriku. Paradajky rozmixujte alebo roztlačte na strúhadle a pridajte ku zvyšku ingrediencií na panvicu. Zeleninu odstavte, pridajte na jemno nakrájané uvarené vajíčka a dochuťte soľou, čiernym korením a oreganom.

Na sardinkové paté:

Zmiešajte sardinky s krémovým syrom a citrónovou sťavou.

Bagetu nakrájajte a jemne opečte na sucho na panvici, aby boli kúsky chrumkavé. Pridajte ratatouille a paté a ozdobte pažítkou.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo