Hore

Tuniakové cestoviny s citrónom

Ingrediencie:

  • 400 g cestovín (najvhodnejšie pre tento recept sú špagety)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
  • Olivový olej z konzervy z tuniaka
  • Šťava z 1/2 citrónu a kôra z jedného bio citrónu
  • Soľ, mleté čierne korenie
  • Kapary podľa chuti
  • Hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • Strúhaný parmezán
Počet osôb4NáročnosťjednoduchéČas prípravy20 minút
varíNelka

PostupPostup

Tuniakové cestoviny s citrónom
 

Tento recept pre vás pripravila Nelka, @nelkafood.

Musím dopredu priznať, že kombinácia tuniaka, citrónu a kapár je moja veľmi obľúbená, hlavne v poslednej dobe.

V osolenej vode uvaríme cestoviny a zatiaľ na panvici na olivovom oleji, ktorý sme zliali z tuniaka v konzerve Calvo opečieme prelisovaný cesnak a citrónovú kôru. Pridáme tuniaka, kapary a necháme jemne opiecť. Podlejeme približne naberačkou vody, v ktorej sa varili cestoviny. Necháme prevrieť odstavíme z ohňa, pridáme citrónovú šťavu a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.

Cestoviny zlejeme a vmiešame do pripravenej tuniakovej zmesi poriadne premiešame, aby sa všetky cestoviny obalili a na vrch nastrúhame parmezán. Veľmi rýchle a efektné jedlo, ktoré v tomto horúcom teple padne vhod. Dobrú chuť, Vaša Nela.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo