Tuniakové cestoviny s citrónom
Ingrediencie:
- 400 g cestovín (najvhodnejšie pre tento recept sú špagety)
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- Olivový olej z konzervy z tuniaka
- Šťava z 1/2 citrónu a kôra z jedného bio citrónu
- Soľ, mleté čierne korenie
- Kapary podľa chuti
- Hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- Strúhaný parmezán
Postup
Tento recept pre vás pripravila Nelka, @nelkafood.
Musím dopredu priznať, že kombinácia tuniaka, citrónu a kapár je moja veľmi obľúbená, hlavne v poslednej dobe.
V osolenej vode uvaríme cestoviny a zatiaľ na panvici na olivovom oleji, ktorý sme zliali z tuniaka v konzerve Calvo opečieme prelisovaný cesnak a citrónovú kôru. Pridáme tuniaka, kapary a necháme jemne opiecť. Podlejeme približne naberačkou vody, v ktorej sa varili cestoviny. Necháme prevrieť odstavíme z ohňa, pridáme citrónovú šťavu a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.
Cestoviny zlejeme a vmiešame do pripravenej tuniakovej zmesi poriadne premiešame, aby sa všetky cestoviny obalili a na vrch nastrúhame parmezán. Veľmi rýchle a efektné jedlo, ktoré v tomto horúcom teple padne vhod. Dobrú chuť, Vaša Nela.