Tuniakové guľôčky
Ingrediencie:
- 200 - 250 g uvarených zemiakov
- 2 konzervy tuniaka Calvo v olivovom oleji
- Šťava z ½ citrónu
- 1 ČL majonézy
- Kôpor
- Soľ, korenie
- Sušený cesnak a sušená cibuľa
- Panko strúhanka
- Olivový olej vhodný na varenie
Postup
Tento recept pre vás pripravila Nelka, @nelkafood.
Ako určite viete guľky sú v našej rodine veľmi obľúbená záležitosť. Deti ich zbožňujú a ja ich rada pripravujem pretože do nich dokážem vložiť („prepašovať‟) aj to, čo by obvykle moji dvaja chlapci nezjedli.
Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Necháme ich vychladnúť a rozpučíme. K rozpučeným zemiakom pridáme tuniaka Calvo, nasekaný kôpor, soľ, korenie, sušený cesnak a cibuľu, majonézu a poriadne premiešame. Mala by nám vzniknúť kompaktná hmota. Ak nám zmes príde príliš vlhká, pridáme trošku panko strúhanky a premiešame. Zo vzniknutej zmesi tvarujeme pomocou navlhčených rúk guľky, ktoré obaľujeme v panko strúhanke.
Obalené guľky ukladáme na plech a pokvapkáme olivovým olejom vhodnom na varenie a grilovanie. Rúru predhrejeme na 220 °C a plech vložíme do stredu rúry. Pečieme približne 20 minút, záleží to však od vašej rúry.
Ku hotovým guľkám môžeme pripraviť pikantnú omáčku, a to tak, že čili omáčku vymiešame s gréckym jogurtom, citrónovou šťavou a dochutíme soľou a korením. Chrumkavé guľky namáčame do omáčky. Prajem Vám dobrú chuť a nezabudnite, že recept môžete zdieľať so svojimi priateľmi, aby si tiež mohli pochutiť. Vaša Nela.