Hore

Tuniak v bešamelovej omáčke s vajíčkom

Ingrediencie:

Počet osôb2NáročnosťjednoduchéČas prípravy35 minút

PostupPostup

Tuniak v bešamelovej omáčke s vajíčkom
 

Na prípravu tohto jedla budete postupovať v troch fázach. Najprv si pripravte bešamel. Mlieko zohrejte v hrnci a odstavte. V druhom hrnci na miernom ohni zohrejte maslo, opražte múku a keď bude múka zlatohnedá, postupne pridávajte horúce mlieko a štipku soli.

Potom si pripravte paradajkovú omáčku – na troške olivového oleja orestujte cibuľu a pridajte paradajky, varte na strednom plameni 5 minút, prilejte víno a varte ešte 10 minút. Ak je omáčka príliš kyslá, pridajte soľ a trochu cukru.

Vajíčka uvarte natvrdo a nakrájajte na plátky. Do zapekacej misky jemne naservírujte paradajkovú omáčku, na vrch uložte vajíčka a polejte vrstvou bešamelu. Na vrch nastrúhajte syr a dajte zapiecť do rúry na 10 minút. Servírujte s tuniakom.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo