Tuniak v mandľovej omáčke
Ingrediencie:
- 2 balenie Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 2 PL extra panenského olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g mandlí
- 1 cibuľa
- 2 krajce staršieho chleba
- Soľ a čierne korenie
- 150 g sterilizovanej pečenej červenej papriky
- 100 ml bieleho vína
- zeleninový alebo rybací vývar
2jednoduché25 minút
Postup
Cibuľu nakrájajte na štvorčeky a cesnak nasekajte na jemno. Krajce chleba tiež nakrájajte na menšie štvorce.
Na panvici na troške olivového oleja opečte mandle, nechajte vychladnúť a nakrájajte. Na rovnakej panvici opečte chlieb a dajte bokom.
Cibuľu a cesnak poduste, pridajte biele víno, vývar, chlieb, mandle a povarte 10 minút. Potom rozmixujte ponorným mixérom. Odoberte polovicu omáčku, jednu polovicu odložte na bok a do druhej pridajte pečené papriky, rozmixujte. Do hlbokého taniera pridajte bielu omáčku, okraje ozdobte paprikovou omáčkou a do stredu servírujte tuniaka.