Čakankový šalát s tuniakom a chrumkavým cícerom
Ingrediencie:
- 1/2 malej červené cibule
- 1 štipka cukru
- 1 ½ ČL vínneho octu
- 200 g uvareného alebo konzervovaného cícera
- extra panenský olivový olej
- 1 PL majonézy
- 1 PL dijonskej horčice
- soľ a čerstvo namleté čierne korenie
- 2x 65 g Calvo ZERO tuniaka
- 2 malé hlávky červenej čakanky
- 1 hrsť petržlenovej vňate
- nastrúhaná kôra z 1/2 citróna
2jednoduché20 minútvaríKlára
Postup
Tento recept pre vás pripravila Klára, @sklarouvkuchyni.
Červenú cibuľu nakrájajte na tenké prúžky. V miske je premiešajte aj so štipkou soli, cukru a pol lyžičkou vínneho octu. Nechajte marinovať.
Cícer (uvarený alebo z plechovky) prepláchnite a nechajte odkvapkať. Na panvici rozohrejte lyžicu oleja a cícer na ňom orestujte dozlata a chrumkava, približne 7 minút. Potom zľahka osoľte a nechajte vychladnúť.
V miske premiešajte majonézu, dijonskú horčicu, lyžičku vínneho octu, soľ a korenie. Tuniaka Calvo ZERO zlejte a kúsky ryby premiešajte s dresingom.
Na tanier rozdeľte čakankové listy, lístky petržlenu, kúsky tuniaka v omáčke, posypte chrumkavú cícerom a marinovanou cibuľou. Navrch nastrúhajte citrónovú kôru a pokvapkajte olivovým olejom.