Hore

Čakankový šalát s tuniakom a chrumkavým cícerom

Ingrediencie:

Počet osôb2NáročnosťjednoduchéČas prípravy20 minút
varíKlára

PostupPostup

Čakankový šalát s tuniakom a chrumkavým cícerom
 

Tento recept pre vás pripravila Klára, @sklarouvkuchyni.

Červenú cibuľu nakrájajte na tenké prúžky. V miske je premiešajte aj so štipkou soli, cukru a pol lyžičkou vínneho octu. Nechajte marinovať.

Cícer (uvarený alebo z plechovky) prepláchnite a nechajte odkvapkať. Na panvici rozohrejte lyžicu oleja a cícer na ňom orestujte dozlata a chrumkava, približne 7 minút. Potom zľahka osoľte a nechajte vychladnúť.

V miske premiešajte majonézu, dijonskú horčicu, lyžičku vínneho octu, soľ a korenie. Tuniaka Calvo ZERO zlejte a kúsky ryby premiešajte s dresingom.

Na tanier rozdeľte čakankové listy, lístky petržlenu, kúsky tuniaka v omáčke, posypte chrumkavú cícerom a marinovanou cibuľou. Navrch nastrúhajte citrónovú kôru a pokvapkajte olivovým olejom.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo