Studené ázijské rezance s tuniakom a tahini omáčkou
Ingrediencie:
- 2 PL sezamovej pasty tahini
- 1 strúčik cesnaku
- 2 ČL ryžového octu
- 2 ČL trstinového cukru
- 2 ČL japonskej sójovej omáčky
- 1 ČL sezamového oleja
- 3 PL studenej vody
- 2 x 65 g tuniaka Calvo ZERO
- 200 g ázijských pšeničných cestovín (napríklad Mien)
- 3 jarné cibuľky
- 1 PL pražených sezamových semiačok
- 1 ks čerstvej čili papričky
- čili olej
2jednoduché15 minútvaríKlára
Postup
Tento recept pre vás pripravila Klára, @sklarouvkuchyni.
V miske metličkou dohladka vyšľahajte sezamovú pastu tahini, najemno nasekaný cesnak, studenú vodu, sójovú omáčku, ryžový ocot, trstinový cukor a sezamový olej.
Tuniaka Calvo ZERO zlejte a kúsky vmiešajte jemne do pripravenej omáčky.
Rezance uvarte podľa návodu na obale. Zlejte a prepláchnite ich studenou vodou. Nechajte odkvapkať.
Studené rezance premiešajte s omáčkou a podávajte. Ozdobte nakrájanú jarnou cibuľkou, nadrobno nakrájanú čili papričkou a sezamovými semienkami. Ak máte radi ostré jedlá, môžete ešte pokvapkať čili olejom.