Hore

Studené ázijské rezance s tuniakom a tahini omáčkou

Ingrediencie:

  • 2 PL sezamovej pasty tahini
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 ČL ryžového octu
  • 2 ČL trstinového cukru
  • 2 ČL japonskej sójovej omáčky
  • 1 ČL sezamového oleja
  • 3 PL studenej vody
  • 2 x 65 g tuniaka Calvo ZERO
  • 200 g ázijských pšeničných cestovín (napríklad Mien)
  • 3 jarné cibuľky
  • 1 PL pražených sezamových semiačok
  • 1 ks čerstvej čili papričky
  • čili olej
Počet osôb2NáročnosťjednoduchéČas prípravy15 minút
varíKlára

PostupPostup

Studené ázijské rezance s tuniakom a tahini omáčkou
 

Tento recept pre vás pripravila Klára, @sklarouvkuchyni.

V miske metličkou dohladka vyšľahajte sezamovú pastu tahini, najemno nasekaný cesnak, studenú vodu, sójovú omáčku, ryžový ocot, trstinový cukor a sezamový olej.
Tuniaka Calvo ZERO zlejte a kúsky vmiešajte jemne do pripravenej omáčky.
Rezance uvarte podľa návodu na obale. Zlejte a prepláchnite ich studenou vodou. Nechajte odkvapkať.
Studené rezance premiešajte s omáčkou a podávajte. Ozdobte nakrájanú jarnou cibuľkou, nadrobno nakrájanú čili papričkou a sezamovými semienkami. Ak máte radi ostré jedlá, môžete ešte pokvapkať čili olejom.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo