Hore

Bagel s tuniakovou nátierkou

Ingrediencie:

  • Na bagel:
  • 200 – 220 g špaldovej celozrnnej múky
  • 150 g bieleho gréckeho jogurtu
  • 1 PL kvásku
  • 1/4 kávovej lyžičky soli
  • 1 vajíčko na potretie
  • Zmes semiačok (ľan, sezam, chia...)
  • Na nátierku:
  • 2 konzervy tuniaka Calvo ZERO
  • 1 šalotka
  • 3 - 4 kyslé uhorky
  • 1 ČL dijónskej horčice
  • 2-3 PL majonézy
  • Šťava z 1/2 menšieho citróna
  • Soľ, mleté čierne korenie
  • Petržlenová vňať
Počet osôb4Náročnosťstredne náročnéČas prípravy3 hodiny
varíNelka

PostupPostup

Bagel s tuniakovou nátierkou
 

Tento recept pre vás pripravila Nelka z Nelkafood.

Poznáte bagel? Je to americké pečivo chlebového typu v tvare koliesok s otvorom uprostred. Mimochodom, pochádza z Európy no Američania mu dali úplne iný rozmer. A dnes si ho spolu pripravíme v trošku zdravšej verzii. A aby sme prichystali sýte jedlo tak si ho vychutnáme s tuniakovou nátierkou. Odporúčam ešte horúci bagel prekrojiť a konzumovať ho s vychladenou nátierkou. Nechcem sa chváliť, ale tento recept sa mi naozaj, že podaril :).

Cesto na bagel pripravte zmiešaním všetkých uvedených prísad, z ktorých vznikne tuhšie cesto. Každá múka absorbuje vodu iným spôsobom, preto je možné, že budete musieť pridať kvapku vody prípadne prisypať trošku múky. Vypracujte cesto, ktoré nechajte pri izbovej teplote kysnúť približne dve hodiny v zakrytej miske. Po vykvasení cesto rozdeľte na 4 časti, z každej vytvarujte bochník. Z bochníka vytvarujte podlhovastý „špagát“, jeho kraje spojte. Vytvarované bagely poukladajte na plech, potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte zmesou semiačok. Rúru predhrejte na horný spodný ohrev na 220 stupňov a bagely vložte do strednej časti rúry. Pečte približne 15-20 minút.

Medzitým si pripravte nátierku. V miske zmiešajte dve konzervy tuniaka Calvo ZERO, nadrobno nakrájanú šalotku a kyslú uhorku. Pridajte šťavu z citróna, soľ, korenie, majonézu a horčicu. Poriadne premiešajte, podľa chuti dochuťte a primiešajte nasekanú petržlenovú vňať.

Upečené bagely rozrežte, pridajte poriadnu dávku nátierky a podávajte. Som zvedavá,  ako si tieto bagely nájdu miesto vo vašej kuchyni. Nie nadarmo sa hovorí: „Dobré jedlo hovorí za seba‟. Verím, že sa o recept podelíte aj s vašimi priateľmi, aby si ho obľúbili tak ako ja. Dobrú chuť, Vaša Nela.

 

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo