Sardinky, ryby s množstvom výhod
Ich pravidelnou konzumáciou môžete znížiť riziko reumatoidnej artridídy, infarktu a môžete zlepšiť vzhľad vašej pokožky.
Benefity, ktoré ste o sardinkách nevedeli
Bohaté na vitamíny skupiny B ako B12, niacín či B1, ako aj vitamín A, vitamín D a vitamín E. Sardinky sú zdrojom fosforu, vápnika, draslíka a zinku.
- Pomáhajú predchádzať kardiovaskulárnym ochoreniam
Sardinky, patriace do skupiny modrých rýb, sú skutočným skvostom v prevencii srdcových chorôb, a to vďaka vysokému obsahu omega-3 mastných kyselín. Tento druh polynenasýtených tukov znižuje LDL cholesterol, krvný tlak, a znižuje aj tvorbu krvných zrazenín, ktoré môžu byť zodpovedné za srdcový infarkt alebo mozgovú príhodu.
- Majú protizápalový účinok
Vďaka koncentrácii omega-3 tukov majú sardinky protizápalovú schopnosť.
- Posilňujú kosti
Sardinky sú dôležitým zdrojom vápnika.
- Zlepšujú imunitný systém
Niektoré štúdie naznačujú, že rybí olej môže zlepšiť imunitný systém zvýšením počtu imunitných buniek.
Keď už poznáte tieto benefity, nezabudnite ich zaradiť do každodenného jedálnička.