Tuniak a cícer: nerozlučná dvojica
Ako Pat a Mat, Bob a Bobek, tak isto aj tuniak a cícer sú nerozlučná dvojica.
Bohaté na bielkoviny, sacharidy s nízkym glykemickým indexom, tieto dve potraviny dokonalým párom pre tých, ktorí sa zaujímajú o zdravý životný štýl.
Pre tých, ktorí dodržiavajú diétu s nízkym obsahom sodíka odporúčame pripraviť si cícer doma, namočením a uvarením a použiť Calvo tuniaka s nízkym obsahom soli.
Ak preferujete zaváraný cícer, dobre ho prepláchnite, aby ste odstránili prebytočnú soľ.
Tip: Vodu z konzervy cíceru nevylievajte. V skutočnosti sa táto tekutina, aquafaba, dá použiť ako náhrada vaječného bielka.
Benefity cíceru
V cíceri sa ukrýva množstvo telu prospešných látok. Táto strukovina vám v prvom rade doplní bielkoviny aj veľké množstvo vlákniny. Ďalej sú v ňom zastúpené vitamíny skupiny B aj vitamíny A, C, E či K. Z minerálov sa v ňom najviac ukrýva draslík, horčík, fosfor či železo. Nakoniec však telu doplní aj omega-3 a omega-6 mastné kyseliny.
Tuniak a cícer, ako skombinovať?
Ak máte trochu viac času a chystáte napríklad víkendový obed, či večeru pre celú rodinu. Vyskúšajte recept na plnené papriky s tuniakom, cícerom a ryžou. Toto teplé a sýte jedlo si vy a vaša rodina garantovane zamiluje.
Ak máte chuť na ľahšie jedlo, vyskúšajte čakankový šalát s tuniakom Calvo ZERO a chrumkavým cícerom, ktorý dodá šalátu zaujímavú textúru.
Na záver vám prinášame jednoduchý recept na tuniakový šalát s cícerom a baby brokolicou. Pripravený v priebehu pár minút. Chutný a vhodný na obed do školy či práce.