Plnené papriky s tuniakom, cícerom a ryžou
Ingrediencie:
- 6 rôznofarebných paprík
- 2 strúčiky cesnaku
- 270 g uvarenej jazmínovej ryže
- 3 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 150 g strúhanej mozzarely na pizzu
- 270 g konzervovaného cíceru
- 150 g paradajkovej passaty
- 1 ČL sušenej majoránky
- Soľ, čierne korenie
6jednoduché40 minútvaríKateřina
Postup
Tento recept pre vás pripravila Katarína, @milluji.cz.
Rúru predhrejte na 200 stupňov. Papriky umyte, obkrojte okolo stopky dokola a vyberte z nej semiačka. Konzervy tuniaka otvorte a nechajte odkvapkať.
V mise zmiešajte uvarenú ryžu, tuniaka, cícer a mozzarellu. Pridajte aj paradajkovú passatu, soľ, korenie, majoránku a cesnak. Všetko dôkladne premiešajte. Papriky naplňte zmesou a opatrne vložte do zapekacej misy tak, aby stáli. Teraz dajte zapiecť do rúry na 20-25 minút. Po upečení môžete ihneď servírovať.