Hore

Plnené papriky s tuniakom, cícerom a ryžou

Ingrediencie:

  • 6 rôznofarebných paprík
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 270 g uvarenej jazmínovej ryže
  • 3 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
  • 150 g strúhanej mozzarely na pizzu
  • 270 g konzervovaného cíceru
  • 150 g paradajkovej passaty
  • 1 ČL sušenej majoránky
  • Soľ, čierne korenie
Počet osôb6NáročnosťjednoduchéČas prípravy40 minút
varíKateřina

PostupPostup

Plnené papriky s tuniakom, cícerom a ryžou
 

Tento recept pre vás pripravila Katarína, @milluji.cz.

Rúru predhrejte na 200 stupňov. Papriky umyte, obkrojte okolo stopky dokola a vyberte z nej semiačka. Konzervy tuniaka otvorte a nechajte odkvapkať.
V mise zmiešajte uvarenú ryžu, tuniaka, cícer a mozzarellu. Pridajte aj paradajkovú passatu, soľ, korenie, majoránku a cesnak. Všetko dôkladne premiešajte. Papriky naplňte zmesou a opatrne vložte do zapekacej misy tak, aby stáli. Teraz dajte zapiecť do rúry na 20-25 minút. Po upečení môžete ihneď servírovať.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo