Rýchle tuniakové cestoviny
Ingrediencie:
- 2 konzervy tuniaka v olivovom oleji Calvo Easy Flip
- 1 strúčik cesnaku
- sušené čili (podľa chuti)
- 2 ČL dijonskej horčice
- 300g obľúbených cestovín
- 125 ml vody z cestovín
- 50g čerstvej rukoly
- soľ, čierne korenie



Postup

Tento recept na rýchle tuniakové cestoviny pre vás pripravila Monika, LaPetit.sk. Nie je to žiadna itália, ale len veľmi jednoduchá tuniaková omáčka, ktorú vykúzlite iba z konzervy tuniaka, dijonskej horčice a trochy vody z cestovín. Recept je skúpy na suroviny ale ako to býva, čím menej surovín, tým kvalitnejšie by mali byť. Navyše, na tento recept odporúčame tuniaka Calvo v inovatívnom obale Easy Flip, ktorý jednoducho otvoríte a vyklopíte.
Otvorte si tuniaka a vyklopte ho do väčšej panvice. Pridajte na plátky nakrájaný cesnak a čili, a chvíľu restujte, kým sa rozvoní cesnak.
Medzitým si nechajte zovrieť vodu, osoľte ju a uvarte cestoviny podľa návodu aby boli al dente.
K tuniakovi pridajte horčicu, vodu z cestovín a dobre premiešajte. Mala by vzniknúť jemná omáčka. Podľa potreby teda pridajte toľko vody aby bola krémová. Dochuťte korením , pridajte uvarené cestoviny, vypnite sporák a primiešajte rukolu. Ihneď podávajte. Ak chcete, pokvapkajte ešte citrónom. Tieto rýchle tuniakové cestoviny sú pripravené na vychutnanie.
Máte radi kombináciu cestovín a tuniaka? Vyskúšajte aj iné recepty, napríklad tuniakové cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku alebo zapečené cestoviny s tuniakom, sušenými paradajkami a olivami.
Chutilo vám? Dajte nám vedieť na našom Facebooku.



