Hore

Rýchle tuniakové cestoviny

Ingrediencie:

  • 2 konzervy tuniaka v olivovom oleji Calvo Easy Flip
  • 1 strúčik cesnaku
  • sušené čili (podľa chuti)
  • 2 ČL dijonskej horčice
  • 300g obľúbených cestovín
  • 125 ml vody z cestovín
  • 50g čerstvej rukoly
  • soľ, čierne korenie
Počet osôb2-3NáročnosťjednoduchéČas prípravy15 minút

PostupPostup

Rýchle tuniakové cestoviny
 

Tento recept na rýchle tuniakové cestoviny pre vás pripravila Monika, LaPetit.sk. Nie je to žiadna itália, ale len veľmi jednoduchá tuniaková omáčka, ktorú vykúzlite iba z konzervy tuniaka, dijonskej horčice a trochy vody z cestovín. Recept je skúpy na suroviny ale ako to býva, čím menej surovín, tým kvalitnejšie by mali byť. Navyše, na tento recept odporúčame tuniaka Calvo v inovatívnom obale Easy Flip, ktorý jednoducho otvoríte a vyklopíte.

Otvorte si tuniaka a vyklopte ho do väčšej panvice. Pridajte na plátky nakrájaný cesnak a čili, a chvíľu restujte, kým sa rozvoní cesnak.

Medzitým si nechajte zovrieť vodu, osoľte ju a uvarte cestoviny podľa návodu aby boli al dente.

K tuniakovi pridajte horčicu, vodu z cestovín a dobre premiešajte. Mala by vzniknúť jemná omáčka. Podľa potreby teda pridajte toľko vody aby bola krémová. Dochuťte korením , pridajte uvarené cestoviny, vypnite sporák a primiešajte rukolu. Ihneď podávajte. Ak chcete, pokvapkajte ešte citrónom. Tieto rýchle tuniakové cestoviny sú pripravené na vychutnanie.

Máte radi kombináciu cestovín a tuniaka? Vyskúšajte aj iné recepty, napríklad tuniakové cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku alebo zapečené cestoviny s tuniakom, sušenými paradajkami a olivami.

Chutilo vám? Dajte nám vedieť na našom Facebooku.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo