Zapečené cestoviny s tuniakom, sušenými paradajkami a olivami
Ingrediencie:
- 300 g uvarených cestovín
- 1 balenie tuniaka Calvo v bio extra panenskom olivovom oleji
- 85 g sušených paradajok naložených v olivovom oleji
- 100 g čiernych olív bez kôstok, kalamata
- 100 g syru cheddar, nakrájaného na kocky + 2 plátky plátkového čedaru na zapečenie
- 250 g smotany s obsahom tuku 16 %
- Soľ a čierne korenie
4jednoduché50 minútvaríKateřina
Postup
Tento recept pre vás pripravila Kateřina, @milluji.cz.
Rúru predhrejte na 200 stupňov. Konzervy tuniaka otvorte a zlejte. Paradajky nakrájajte na kúsky, olivy rozpoľte. V mise zmiešajte uvarené cestoviny s tuniakom, paradajkami, olivami a čedarom. Nakoniec pridajte smotanu. Všetko osoľte a okoreňte. Premiešajte a dajte do zapekacej misy. Navrch položte kúsky čedaru a dajte do rúry na 30 minút zapiecť. Ihneď po zapečení servírujte.