Ako si pripraviť rýchly a chutný sendvič do školy či do práce
Vymeňte kupované bagety za poriadny domáci sendvič a všetci v škole alebo v práci vám budú závidieť!
Keď niekto spomenie slovo „sendvič“ či „bageta“, automaticky nám príde na um tá klasická verzia, s maslom či majonézou, syrom, šunkou a malým množstvom zeleniny.
My vám dnes ukážeme, že aj sendvič môže byť plnohodnotným jedlom, pokiaľ správne vyvážite suroviny. Nepotrebujete na to kuchárske schopnosti a zaberie vám to minimum času.
Naše tipy:
- Pamätajte, že chlieb je bohatý na sacharidy a preto vyberajte chlieb s váhou medzi 60 a 80 gramami.
- Taktiež je dôležitá kvalita chleba – či už si vyberiete pita chlieb, kukuričné tortilly, domáci kváskový chlieb, kaiserky – snažte sa vyberať si celozrnné alternatívy. Sú bohatsie na vlákninu a nielenže vás viac zasýtia, tiež vám dodajú potrebné živiny.
- Na prípravu surovín používajte výhradne extra panenský olivový olej
- Ako zdroj bielkovín preferujte chudé mäso – kuracie, či morčacie mäsové výrobky. Taktiež si môžete pripraviť sendvič s vajíčkami, rybami alebo nízkotučnými syrmi.
- Pridajte porciu zeleniny – šalátové listy, klíčky, uhorka či špargľa.
- Nebojte sa pridať aj ovocie, napríklad ananás alebo jablko
- Nepreháňajte to s omáčkami – klasické majonézové omáčky sú plné tukov a cukrov.
Ako vidíte, sendviče môžu byť tiež zdravou voľbou, musíte si len zvoliť správne ingrediencie!
Vyskúšajte tieto recepty!